Támogasd a K-Monitort! K-Monitor a Facebookon
K-Monitor
Ft
Az elmúlt évek becsült kárösszege.
Korrupció, Közpénz, Közbeszerzés, Kartell
Címkék
Kulcsszavak:
átláthatóság [X]
Intézmények:
Századvég Politikai Iskola Alapítvány [X] Kapcsolódó szervezet
Találatok: [17]  Oldalak:   1 2   >  >>

Titkolja a külügy, hogy mire költik a magyar állam százmillióit Finkelstein “gyermekei” az Egyesült Államokban

Kétmilliárd forintot költött el 2015 óta a magyar adófizetők pénzéből az Egyesült Államokban a Magyar Foundation of North America (MFNA) nevű nonprofit szervezet. Az állami támogatás hivatalos célja az, hogy az amerikai bejegyzésű alapítvány a magyar kultúrát népszerűsítse Amerikában, kapcsolatot tartson a magyar származású amerikaiakkal, illetve a magyar-amerikai kapcsolatok szorosabbra fűzésén dolgozzon.

Fővárosi Ítélőtábla: nyilvánosságra kell hozni a Századvég 1,8 milliárdot érő tanulmányát

Megint elbukott egy adateltitkolási ügyet a Magyar Nemzeti Bank. Ezúttal azt a Századvéges tanulmányt, illetve annak bírálatát zárták volna el a nyilvánosság elől, amely alapján az MNB 3 évre a Századvég Politikai Iskola Alapítványt bízta meg konjunktúrkutatással és tanácsadással. Csakhogy a Századvég egy olyan mintatanulmánnyal utasította maga mögé a Kopint-Tárki vezette konzorciumot, amely több ponton sem felelt meg a kiírásnak. A pályázat dokumentumainak kiadásáért indított per tegnap zárult le: a jogerős ítélet szerint az MNB-nek 15 napon belül ki kell adnia az 1,8 milliárdot érő tanulmányt is. Előbb egy kis századvéges tudomány, majd tömény matolcsyzmus következik.

Ezért fizetett a kormány négymilliárdot – Századvég-akták I.

Csaknem háromévnyi pereskedés után a VS újságírója februárban megkapta azokat az elemzéseket, amelyeket a Századvég készített a kormánynak 2012–2014 között 4,1 milliárd forintért.

A Liberálisok kikérik a jegybanktól a Századvég-csoport tanulmányait

A Magyar Liberális Párt (Liberálisok) közérdekű adatigényléssel kívánja megismerni a Századvég-csoport összes, a Magyar Nemzeti Banknak (MNB) készített tanulmányát.

Folytatódik a Századvég-gate

Van Századvég-ügy, amelynek feltárásában a nemzetbiztonsági bizottság tegnapi ülésén csak félig jártak sikerrel. Az ugyanis nem derült ki, hogy 2013 októbere előtt hozzájuthatott-e minősített iratokhoz az alapítvány. Molnár Zsolt, a testület MSZP-s elnöke ezért más szocialista képviselőkkel együtt közérdekű adatigényléssel, interpellációkkal, kérdésekkel akarja kideríteni, kitől, milyen megbízást kapott a Századvég, amely 2010 és 2014 között 3,9 milliárd forint értékű munkát végzett a kormánynak. A fideszes Németh Szilárd viszont lezártnak tekinti az ügyet.

Liberálisok: Érdekes, hogy egy hétig hallgatott a Századvég

A Liberálisok szerint minden bizonnyal van titkolnivalója a Századvégnek, ha csaknem egy hét kellett ahhoz, hogy reagáljanak a velük kapcsolatos hírekre. Úgy látják: nem lehet véletlen az sem, hogy a civilek számos kísérlete, valamint Lázár János ígérete ellenére sem ismerhette meg a mai napig a nyilvánosság a milliárdokért készített tanulmányokat.

A KORMÁNY TOVÁBBRA SEM ADJA KI A SZÁZADVÉGES TANULMÁNYOKAT

Nemzeti postastratégiától-, nemzeti szerencsejáték-stratégiáról-, kormányzati kommunikációs stratégiáról is készített tanulmányokat a Századvég a kormánynak – derült ki a munkatársunk által indított adatkiadási per tárgyalásán. Ez a harmadik per, amelyben a TASZ jár el, hogy nyilvánosságra hozzák a Századvég-csoport 3 milliárdos keretösszegű megbízásainak gyümölcseit. A Miniszterelnökség szerint a dokumentumok nem adhatók ki, mivel mind döntés-előkészítő anyag.
Találatok: [17]  Oldalak:   1 2   >  >>

Akták

Századvég tanulmányok

Századvég tanulmányok

Három évnyi pereskedés, 4,1 milliárd forintnyi közpénz, 77 ezer oldal pdf. A VS.hu újságírója csaknem háromévnyi pereskedés után februárban megkapta azokat az elemzéseket, amelyeket a Századvég...
Paks II

Paks II

Magyarország és Oroszország 2014 januárjában nagy port kavaró megállapodást írt alá a paksi atomerőmű bővítéséről. A szerződést, amely szerint 2014 és 2025 között az orosz állam 10 milliard...
MNB alapítványok

MNB alapítványok

A Matolcsy György vezette Magyar Nemzeti Bank 266 milliárd forint közpénzt juttatott az általa létrehozott Pallas Athéné alapítványoknak. Az alapítványok mintegy 197 milliárd forintot állampapírokba...
Simicska-közeli cégek állami megbízásai

Simicska-közeli cégek állami megbízásai

A Fidesz 2010-es kormányra kerülése óta a volt APEH-elnök, Simicska Lajos érdekeltségi körébe tartozó cégek - többek között az átláthatatlan tulajdonosi hátterű Közgép Zrt. - sorra nyerik a...
Belépés
Regisztráció
Támogatás
Cikk beküldése
Hírlevél
Blog
Média
 
 
Tasz Transparency International CEE Trust OSI