Támogasd a K-Monitort! K-Monitor a Facebookon
K-Monitor
Ft
Az elmúlt évek becsült kárösszege.
Korrupció, Közpénz, Közbeszerzés, Kartell
Címkék
Kulcsszavak:
átláthatóság [X]
Intézmények:
Ügyészség (intézmény) [X]
Találatok: [12]  Oldalak:   1 2   >  >>

Hibás Matolcsy javított vagyonnyilatkozata is

Újra feljelenti a Demokratikus Koalíció Matolcsy Györgyöt, miután az MNB elnökének május 15-én módosított vagyonnyilatkozatában is hibát találtak. Éves szinten több mint 8,2 milliós kuratóriumi elnöki tiszteletdíjából ugyanis az adók megfizetése után közel 1,2 millióval kevesebbet utalt jótékony célra, mint korábban állította.

Mi az istent keresünk mi a kazah ügyészségen?

A szovjet idők óta mostanáig fel sem merült a kazah–magyar ügyészi együttműködési megállapodás szükségessége. Majtényi Lászlónak, az Eötvös Károly Intézet elnökének Polt Péter legfőbb ügyészhez írt levelét közöljük.

Minden főügyészséget érint a Polt Péter által elrendelt vizsgálat

Minden főügyészséget érint a Polt Péter által elrendelt vizsgálat, amely "azt hivatott tisztázni, hogy a korrupciós bűncselekmények körében van-e valamifajta általános tendencia, és ha igen, az milyen indokokon nyugszik" - erről Fazekas Géza, a Legfőbb Ügyészség szóvivője nyilatkozott a Magyar Hírlap szombati számában.

A magyarok 70 százaléka elnézi a korrupciót

A Transparency International nemzetközi összehasonlító felmérésén Magyarország több szempontból is nagyon rosszul végzett, annak ellenére, hogy a listán egy év alatt valamelyest előrelépett.

Portik-Laborc - Manipulációt gyanít a DK

A Demokratikus Koalíció (DK) azt gyanítja, hogy a Portik Tamás és Laborc Sándor találkozóiról készült leiratokból lényeges szövegrészek hiányoznak. Az ellenzéki párt ezért felszólította a belügyminisztert, huszonnégy órán belül hozza nyilvánosságra a szóban forgó két megbeszélés eredeti és teljes hangfelvételeit.

Íme! Simor, Szalai és Polt zsebében is turkálhatunk már

A jegybankelnöknek Mercedese, vitorlása és befektetési alapokban több mint másfélmilliárd forintja van, a versenyhivatal elnökének viszont autója sincs, igaz, a 215 ezer eurós tartozását egy éve alatt nyolcvanezerre csökkentette – derül ki a legfrissebb vagyonnyilatkozatokból.

A bíróságok szintjére emelnék az ügyészséget

Az Index birtokába került új ügyészségi törvénytervezetek értelmében az ügyészség a bíróságokkal azonos szintre kerülne: a legfőbb ügyész a főbíróval azonos státusú közjogi méltósággá válna, és részt vehetne a Kúria ülésein, az ügyészek alapilletménye pedig meghaladná a bírókét.

A Szilvásy-ügynek csak rossz vége lehet

A helyzet komoly. Vagy azért, mert a katonai ügyészség alappal gyanúsítja bűncselekményekkel a köztársaság titkosszolgálatának volt vezetőit és az őket felügyelő egykori minisztert

A roma (nem)foglalkoztatási program

Az EU-csatlakozást előkészítő munkabizottságok az országjelentések alapján 1998 és 2001 között súlyosan elmarasztalták a honi kormányzati szerveket a magyarországi cigányság szociális jogfosztottsága miatt.

Miért könnyű elfogultsággal vádolni az ügyészséget?

Korrupciógyanús ügyész (a vádhatóság egykori szóvivőjének) lelepleződése ismét címlapra tette az UD Zrt. büntetőügye miatt amúgy is reflektorfényben lévő ügyészséget. És ismét előkerült a politikai elfogultság vádja.
Találatok: [12]  Oldalak:   1 2   >  >>

Akták

Kulcsár-ügy

Kulcsár-ügy

Szász Károly PSZÁF elnök 2003 nyarán történt megveretése után kapott fokozott figyelmet a Pannonpast ügyében végzett PSZÁF vizsgálat. Ebből kiderült, hogy a K&H Equities jelentős szerepet játszott...
Kármán-ügy

Kármán-ügy

Kármán Irén, oknyomozó újságírónő, azután került a médiafigyelem központjába, hogy pest­erzsébeti lakása közelében ismeretlenek megtámadták és megverték, majd másnap össze­kö­tözve talált...
Belépés
Regisztráció
Támogatás
Cikk beküldése
Hírlevél
Blog
Média
 
 
Tasz Transparency International CEE Trust OSI