Támogasd a K-Monitort! K-Monitor a Facebookon
K-Monitor
Ft
Az elmúlt évek becsült kárösszege.
Korrupció, Közpénz, Közbeszerzés, Kartell
Címkék
Intézmények:
AXA [X]
Találatok: [9]  Oldalak:   1

Nyomoznak a magánnyugdíjpénztáraknál

A Kormányzati Ellenőrzési Hivatal (KEHI) által magánnyugdíjpénztárakkal szemben tett kilenc feljelentésből nyolc ügyében folyik nyomozás, a kárösszeg elérheti az ötmilliárd forintot - derül ki abból az írásbeli válaszból, amelyet Navracsics Tibor közigazgatási és igazságügyi miniszter adott egy jobbikos képviselő kérdésére.

Nyilvános a Kehi-jelentés: ezeket művelték a nyugdíjpénztárak

Teljes egészében olvasható az a mindeddig titkos Kehi-jelentés, amely alapján több magánnyugdíjpénztárat is feljelentett idén tavasszal a kormányzati hivatal.

Pénztárak ingatlanügyletei

Igazságügyi ingatlanszakértők bevonásával vizsgálja a Kormányzati Ellenőrzési Hivatal a magánnyugdíjpénztárak gyanús ingatlanbefektetéseit, amelyekben balliberális és független politikusok által vezetett önkormányzatok is érintettek lehetnek – tudta meg a Magyar Nemzet.

Nyomoznak az AXA-nál is

Hűtlen kezelés gyanújával nyomozást rendelt el a rendőrség az AXA nyugdíjpénztárának gazdálkodásával összefüggésben – értesült a Magyar Nemzet. A hatóságok három nyugdíjpénztárral szemben folytatnak vizsgálatot.

Offshore ingatlanmutyit is vizsgálnak a nyugdíjpénztáraknál

Lesznek még újabb feljelentések a magánnyugdíjpénztárakkal szemben, a Kormányzati Ellenőrzési Hivatal (KEHI) több gyanús ingatlanbefektetést is vizsgál. Ezekben az ügyekben néhány önkormányzat is érintett lehet.

Nincs vád, nem tud védekezni az AXA

Az AXA Magánnyugdíjpénztár május 4-én a sajtóból értesült arról, hogy a Kormányzati Ellenőrzési Hivatal (Kehi) a magánnyugdíjpénztárak gazdálkodásának ellenőrzése alapján három magánnyugdíjpénztár – Aegon, Erste, AXA – esetében feljelentést tett a Legfőbb Ügyészségen.

Ötmilliárd forint után nyomoz a rendőrség

Ötmilliárd forintos hűtlen kezelés gyanújával folytat nyomozást a BRFK az Aegon nyugdíjpénztárral szemben – értesült a Magyar Nemzet.

Nagyon durva dolgok jöhetnek

A kötelező magánnyugdíjpénztárakat működtető magántársaságok a pénztártagokat megkárosítva jártak el és pazarló módon gazdálkodtak – állapította meg az öt legnagyobb pénztár tízéves tevékenységét átvilágító Kehi-vizsgálat.

Milliárdos nyugdíjpénztári túlszámlázások

Az elmúlt napok sajtóhírei szerint a Pénzügyi Szervezetek Állami Felügyelete (PSZÁF) négy magánnyugdíjpénztárnál (mnyp.) is azt állapította meg, hogy befektetéseiknél nem a tagok érdekeit képviselték.
Találatok: [9]  Oldalak:   1
Belépés
Regisztráció
Támogatás
Cikk beküldése
Hírlevél
Blog
Média
 
 
Tasz Transparency International CEE Trust OSI