Támogasd a K-Monitort! K-Monitor a Facebookon
K-Monitor
Ft
Az elmúlt évek becsült kárösszege.
Korrupció, Közpénz, Közbeszerzés, Kartell
Címkék
Intézmények:
Baja Város Önkormányzata [X]
Találatok: [10]  Oldalak:   1

A bajai vízmű szerint egészségre ártalmatlan a büdös, barna csapvíz

Megkérdeztük a városi cég igazgatóját, meginná-e azt a vizet, amiben sok bajai fürdeni sem mer. A vezető szerint alig van panasz, és a csövekkel akad gond.

Víz helyett gusztustalan barna trutymó folyik a bajai csapokból

2015 óta uniós támogatásból valósult meg az ivóvízminőség-javító projekt Baján és környékén. Legalábbis papíron, mert a kivitelezés nem igazán sikerült: a víz mangán- és vastartalma megnőtt, gyakran zavaros, koszos víz folyik a csapokból. Közel hatmilliárd forintot költöttek a minőségjavításra az elmúlt években, a projekt végül tavaly zárult le.

Nagyon megbírságolták a fideszes többségű bajai önkormányzat lapját

A kiadó 3,8 milliót fizet, mert Baja.hu a területi választási bizottság döntése ellenére sem számolt be az egyik helyi szervezet jelöltállításáról.

Zsigó 4,5 milliót autózott el három év alatt

Újabb gyanús kiváltság. Míg Zsigó Róbert fideszes képviselő havi 557 ezer forintot vesz fel havonta a parlamenttől választókerületi pótlék címén, addig Baja polgármestereként a helyiek fizetik a benzinpénzét.

Áll a könyvtárbotrány Baján – Itt a lex Zsigó háttere

A szabályos pályázatot beadó korábbi igazgatót elképesztő módon golyózták ki. Az új kiíráson már könnyítettek, miután Zsigó Róbert sikeresen lobbizott törvénymódosításért. A friss pályázók közt ott a bajai polgármester egyik „rajongója” és egy munkatársa is. De ki fog itt nyerni?

Bajai pályázóért lobbizott Zsigó Róbert egy törvénymódosításnál

Egy birtokunkba került dokumentum szerint a bajai polgármester Halász Jánost kérte meg, módosítson egy kormányrendeletet úgy, hogy a közművelődési magasabb vezetők képesítési követelményeit némileg enyhítsék. Megtörtént. Egy bajai könyvtár igazgató pályázata állhat a háttérben.

A polgármester háza felé kerül a busz

Baja - Két helyi buszjárat is Zsigó Róbert polgármester házától 40 méterre áll meg Baján, amióta három hete megváltozott a 12-es és a 112-es busz menetrendje.

Juhász Péter ingatlanpanamát sejt Baján

Lőtérként nyilvántartott telket adtak el Baján, és bár a területen soha nem folyt éleslövészet, egy Fidesz-közeli vállalkozó lőszermentesítés címén a vételár nagyobb részét visszakapja az önkormányzattól – állítja Juhász Péter, aki emiatt feljelentést tett.

A sérthetetlen Fidesz-rokon

Két év tisztességes és lelkiismeretes nyomozás, sok odaadó rendőri munka és sok költség után váratlanul megszüntette a nyomozást a Bács-Kiskun Megyei Rendőr-főkapitányság gazdaságvédelmi osztálya P. Lászlóné ellen, akivel szemben ezen az ügyön kívül is több büntetőeljárás van folyamatban.

Narancsszínű pénzszivattyú dolgozik Baján?

Megújul Baja belvárosa. Ez jó hír. Csakhogy az érintett kereskedők állítják: amit csak lehetett, elrontottak a felújítás során, ami jóval drágább lesz az eredetileg tervezettnél. Az ellenzék narancsszínű pénzszivattyút emleget.
Találatok: [10]  Oldalak:   1
Belépés
Regisztráció
Támogatás
Cikk beküldése
Hírlevél
Blog
Média
 
 
Tasz Transparency International CEE Trust OSI