Támogasd a K-Monitort! K-Monitor a Facebookon
K-Monitor
Ft
Az elmúlt évek becsült kárösszege.
Korrupció, Közpénz, Közbeszerzés, Kartell
Címkék
Intézmények:
Balaton-nagybereki Állami Gazdaság [X]
Találatok: [8]  Oldalak:   1

Feltűnően aránytalannak tűnik a Hubertus szerződése

Magyar felkérésre fektetett be pénzt a Braun család a csődközelbe jutott Balaton-nagybereki Állami Gazdaságot privatizáló Hubertus Rt.-be, az állammal közösen jegyezve az utódcéget, és kötöttek hosszú távú földhaszonbérleti szerződést, mert a földterület nem volt eladó – mondta Ludwig Georg Braun, akit hétfőn tanúként hallgattak meg az állam és a Hubertus közötti vagyonjogi perben.

Budai Gyulát cáfolja a Hubertus: "nem érte kár az államot"

A magyar államot semmiféle kár nem érte a Hubertus Bt.-vel 7.725 hektárra kötött földhaszonbérleti szerződés kapcsán, Budai Gyula elszámoltatási kormánybiztos ezzel ellentétes nyilatkozatai félinformációkon alapulnak - nyilatkozta Oliver Hahnenkamm, a cég ügyvezető igazgatója az MTI-nek hétfőn annak apropóján, hogy a bécsi bíróság kitűzte az ügyben indított per első tárgyalásának időpontját.

Tíz forintért adtak bérbe egy hektárt

Kezdeményezte a Nemzeti Földalapkezelő Szervezet a Hubertus Bt.-vel kötött hosszú távú, több ezer hektárra szóló földbérleti szerződés felbontását.

Budai rárepült a madárrezervátumra

Természetkárosítás és hűtlen kezelés miatt feljelentést tett Budai Gyula a nagybereki madárrezervátum ügyében. Az elszámoltatási biztos szerint gond van az állami föld bérleti szerződésével, valamint a védett terület vízszintjével is. A haszonbérlő szerint a vádak alaptalanok.

Budai Gyula feljelentést tett a madárrezervátum ügyében

Hűtlen kezelés és természetkárosítás elkövetésének gyanúja miatt tett feljelentést ismeretlen tettes, illetve tettesek ellen az elszámoltatási kormánybiztos a nagybereki madárrezervátum ügyében.

Budai ismét feljelent a jövő héten

A marcali rendőrkapitányság a térségi környezetvédelmi hatóság bejelentése alapján természetkárosítás büntette miatt folytat eljárást, a kormánybiztosi hivatal pedig a haszonbérleti szerződés megkötésével kapcsolatosan vizsgálódott.

Cáfolja Budai Gyulát a nagybereki rezervátum üzemeltetője

A Hubertus Agráripari Bt. ügyvezetője, Csató András szerint nem történt természetkárosítás a nagybereki madárrezervátumban, a védett terület vízszintje nem csökkent kritikusra.

Budai csak az elmúlt évekre utazik

Az elévülési határidőkre hivatkozva csak az elmúlt tíz évre vonatkozóan vizsgálódik és tesz feljelentést Budai Gyula elszámoltatási kormánybiztos a nagybereki madárrezervátum ügyében – ezt maga az érintett mondta el lapunknak.
Találatok: [8]  Oldalak:   1

Akták

Visszaélés a földpályázatoknál

Visszaélés a földpályázatoknál

Ángyán József, a Vidékfejlesztési Minisztérium parlamenti ügyekért felelős volt államtitkára 2012 januárjában mondott le posztjáról, döntését azzal indokolva, hogy "a társadalom túlnyomó többsége...
Belépés
Regisztráció
Támogatás
Cikk beküldése
Hírlevél
Blog
Média
 
 
Tasz Transparency International CEE Trust OSI