Támogasd a K-Monitort! K-Monitor a Facebookon
K-Monitor
Ft
Az elmúlt évek becsült kárösszege.
Korrupció, Közpénz, Közbeszerzés, Kartell
Címkék
Intézmények:
Balaton-parti Kft. [X]
Találatok: [5]  Oldalak:   1

Feljelentést tett Siófok polgármestere a Csuka II. miatt

Lengyel Róbert, Siófok polgármestere büntetőfeljelentést tett hűtlen kezelés gyanúja miatt a Csuka II. névre keresztelt hajó ügyében - közölte az önkormányzat sajtóosztálya. A hajót 2013-ban vásárolta meg az önkormányzat cége nettó 3 millió forintért, majd ugyanennyiért felújíttatta. A képviselőtestület legutóbbi ülésén hozott döntése értelmében 700 ezer forintért eladták a hajót.

Dehogyis mutyi, csak eltűnt párszáz millió közpénz Siófokon – Frissítve: A helyi Fidesz is átvilágítást akar

Lopás, csalás, sikkasztás, hűtlen kezelés, hivatali visszaélés, több százmilliós nagyságú összeg eltűnése – Siófokon még sincs vádemelés a közvagyon elherdálása miatt – tudta meg a PestiSrácok.hu. A város Jobbik által támogatott polgármestere egy önkormányzati cég, a Balaton-Parti Kft. működése miatt tett feljelentést, de a “kreatív” működésnek a jelek szerint nem lesz felelőse. A rendőrség viszont nem talált bűncselekményre utaló bizonyítékot a cégnél. Mindez persze nem változtat a tényen, hogy Siófokon minden jel szerint kifizetőhelyként működhettek az önkormányzat egyes cégei. FRISSÍTÉS: Időközben megérkezett a siófoki Fidesz-frakció közleménye is az ügyben, amelyben – tekintettel a 2014 óta újonc képviselőkre is – maguk is objektív és független átvilágítást szorgalmaznak.

Lengyel: közvagyonherdálás! A hatóságok szerint nem bűncselekmény

Alaptalan a polgármester panasza, vagyis a Veszprém Megyei Rendőr-főkapitányság helyesen járt el, amikor a siófoki strandüzemeltető önkormányzati tulajdonú Balaton-parti Kft. ügyeiben hűtlen kezelés gyanújával indított nyomozást bűncselekmény hiányában megszüntette – állapította meg a Zalaegerszegi Járási és Nyomozó Ügyészség. A nyomozás megszüntetése ellen Lengyel Róbert siófoki polgármester jelentett be panaszt, ezek után azonban további jogorvoslatnak nincsen már helye.

Valami bűzlik: „fideszközeliek” a siófoki vécépályázat körül?

Nincs siófoki nyárelő strandvécébotrány nélkül; a jelek szerint a tavalyihoz hasonlóan idén sem sikerült levezényelni az illemhelyek kiosztását mindenki megelégedésére.

Nekik a Balaton a Riviéra - A siófoki önkormányzati cég milliói

Siófokon több helyi politikus cége is önkormányzati megbízásokból és előnyös bérleti szerződésekből gazdagszik, de jól járt egy „közeli” vállalkozó is. Minderről egy dokumentum szól.
Találatok: [5]  Oldalak:   1
Belépés
Regisztráció
Támogatás
Cikk beküldése
Hírlevél
Blog
Média
 
 
Tasz Transparency International CEE Trust OSI