Támogasd a K-Monitort! K-Monitor a Facebookon
K-Monitor
Ft
Az elmúlt évek becsült kárösszege.
Korrupció, Közpénz, Közbeszerzés, Kartell
Címkék
Akták:
BKV-ügyek [X]
Lapok:
HírTv [X]
1.000.000.000 Ft

BKV-ügyek

BKV-ügyek

„BKV-ügy” a 2009 nyarán kirobbant, a BKV túlzott végkielégítési, valamint a korábbi, a cég számára állítólagosan aránytalanul hátrányos szerződéskötések körüli botránysorozat, mely oda vezetett, hogy az MSZP budapesti elnöksége felkérte Hagyó Miklóst és Horváth Csabát, hogy november 20-áig mondjanak le főpolgármester-helyettesi tisztségükről. A BKV-ügy egyes körülményei - úgy mint az előzetes fogva tartás körülményei, vagy a kecskeméti bíróság kijelölése - miatt már sok bírálat érte. A BKV-per néven elhíresült eljárás Hagyó Miklós és vádlott társai ellen jelenleg is zajlik. A fővádlottak közül többen visszavonták korábbi, másokra nézve terhelő vallomásaikat, melyekről elmondták, hogy azokat fenyegetés hatására, megalázó körülmények között, irányítottan, kényszervallatás során tették. A per eddigi legnagyobb eseménye Balogh Zsolt vallomásának visszavonása volt, amely az egyetlen bizonyíték volt a Nokia-doboz korrupciós ügyre. Az ügy áthelyezéséről is kiderült: alkotmányellenes volt - az elhúzódó eljárás jogi nonszenszek sorozatát produkálta. A Hagyó Mikós és társai ellen indított büntetőper fellebbviteli tárgyalása 2017. őszén fejeződött be.


Az ítélőtábla 2017. szeptember 29-én az elsőfokú döntést megváltoztatva jogerősen másfél év, három évre felfüggesztett börtönbüntetéssel sújtotta Hagyó Miklóst, Budapest egykori szocialista főpolgármester-helyettesét a Szegedi Ítélőtábla pénteken. A táblabíróság hivatali visszaélés és - felbujtóként elkövetett - hűtlen kezelés bűntettében mondta ki bűnösnek Hagyó Miklóst. Az ítélőtábla döntésével enyhítette az egykori főpolgármester-helyettesre első fokon kiszabott büntetést. Az ítélőtábla Antal Attila harmadrendű vádlottra, a BKV Zrt. egykori vezérigazgatójára folytatólagosan elkövetett hűtlen kezelés bűntette, valamint hamis magánokirat felhasználásának vétsége miatt kiszabott büntetést két évre súlyosította, mellékbüntetésként négy évre eltiltotta a gazdálkodó szervezet vezetője foglalkozástól. A táblabíróság három évre súlyosította a nyolcadrendű vádlott, a BKV Zrt. korábbi kommunikációs igazgatójára folytatólagosan elkövetett hűtlen kezelés bűntette, valamint hamis magánokirat felhasználásának vétsége miatt kiszabott börtönbüntetést.

 

A vád szerint az okozott kár meghaladta az egymilliárd forintot.

 

Azért dolgozunk, hogy a korrupciós ügyek ne tűnjenek el a süllyesztőben!

▶︎ Támogass minket pártolói tagként: patreon.com/kmonitor
▶︎ Adományozz átutalással, vagy PayPalon: k-monitor.hu/tamogatas

 

Hagyó Dosszié - Hagyó Miklós blogja, amit az eljárás alatt vezetett 

Találatok: [15]  Oldalak:   1 2   >  >>

Demszky bizalmasa elintézte, hogy a legdrágábbal szerződjenek?

Demszky Gábor bizalmi emberére vallott a BKV korábbi vezérigazgatója – derül ki a Hagyó-ügy hírTV birtokába került nyomozati anyagaiból. Antal Attilát az ügyészek a BKV szerződéseiről kérdezték.

Jogerősen szabad a volt BKV-vezér

Jogerősen szabad Antal Attila, a több végkielégítési és fiktív megbízási ügyben is meggyanúsított volt BKV-vezérigazgató. A Fővárosi Bíróság megváltoztatta a Pesti Központi Kerületi Bíróság áprilisi végzését, és megszüntette az Antal Attila ellen elrendelt lakhelyelhagyási tilalmat.

Továbbra is házi őrizetben marad Lelovics Ottó

A négy fal között marad Hagyó Miklós egykori kommunikációs tanácsadója. A bíróság május végéig meghosszabbította Lelovics Ottó házi őrizetét.

Sziebert lakóhelyén már szabadon járhat-kelhet

A BKV-ügy újabb gyanúsítottjával szemben enyhített a korábban elrendelt kényszerintézkedésen a Fővárosi Bíróság. A jogerős végzés lakhelyelhagyási tilalomra változtatta a fővárosi tömegközlekedési vállalat volt jogi igazgatójának házi őrizetét.

Rács mögött marad Hagyó

Meghosszabbította a bűnszervezetben elkövetett különösen nagy vagyoni hátrányt okozó hűtlen kezeléssel és más bűncselekményekkel meggyanúsított Hagyó Miklós előzetes letartóztatását a Pesti Központi Kerületi Bíróság.

Hagyó honlapot indított – teljes átláthatóságot biztosít

Honlapot indított Hagyó Miklós, Budapest volt MSZP-s főpolgármester-helyettese. A lapnak nem az a célja, hogy bárkit meggyőzzön a politikus ártatlanságáról, hanem hogy sokakat meggyőzzön Hagyó Miklós fogva tartásának elfogadhatatlanságáról – olvasható a hagyomiklos.com-on.

Házi őrizetbe került Hagyó embere

A kerületi bíróság elutasította az előzetes letartóztatásra irányuló ügyészi indítványt, de elrendelte Lelovics Ottó házi őrizetét.

Feljelentést tesz Vitézy Dávid

Feljelentést tesz a róla készült adatgyűjtés miatt Vitézy Dávid, a Budapesti Közlekedési Központ vezetője. Ezt Rájátszás című műsorunkban jelentette be a Budapesti Közlekedési Központ vezetője.
Találatok: [15]  Oldalak:   1 2   >  >>

Akták

BKV-ügyek

BKV-ügyek

A „BKV-ügy” a 2009 nyarán kirobbant, a BKV túlzott végkielégítési, valamint a korábbi, a cég számára állítólagosan aránytalanul hátrányos szerződéskötések körüli botránysorozat, mely...
Belépés
Regisztráció
Támogatás
Cikk beküldése
Hírlevél
Blog
Média
 
 
Tasz Transparency International CEE Trust OSI