Támogasd a K-Monitort! K-Monitor a Facebookon
K-Monitor
Ft
Az elmúlt évek becsült kárösszege.
Korrupció, Közpénz, Közbeszerzés, Kartell
Címkék
Helyek:
Bosznia és Hercegovina [X]
Találatok: [18]  Oldalak:   1 2   >  >>

Ügyészség: Nem hallgathatjuk ki Hernádit

Egy nemzetközi szerződés miatt a magyar hatóságok nem tehetnek eleget a szarajevói ügyészség jogsegélykérésének, hogy egy boszniai nyomozás részeként hallgassák ki Hernádi Zsoltot, a Mol vezérigazgatóját – közölte az Indexszel a Legfőbb Ügyészség.

A szarajevói ügyészség kihallgattatná Hernádi Zsoltot

A magyar hatóságok segítségét kérte egy nyomozásban a szarajevói ügyészség egy ügyben, amiben Hernádi Zsolt, a Mol jelenlegi vezérigazgatója, és Várady Zoltán, a cég korábbi vezetője is érintett.

Maffiavád a korábbi védelmi miniszter ellen

Szervezett bűnözői csoport vezetése, az igazságszolgáltatás munkájának akadályozása, valamint megvesztegetés miatt emeltek vádat pénteken Fahrudin Radoncic egykori boszniai védelmi miniszter, az egyik legolvasottabb boszniai újság, a Dnevni Avaz alapítója ellen.

A hely, ahol az emberek normálisnak tartják a rendőrségi korrupciót

A nyugat-balkáni országokban élők többsége szerint a rendőrség korrupt, de ez ebben a társadalomban "normális dolognak" számít.

A Nyugat-Balkánon élők szerint "normális" a rendőrségi korrupció

A nyugat-balkáni országokban élők többsége szerint a rendőrség korrupt, de ez ebben a társadalomban "normális dolognak" számít - közölte egy közelmúltban végzett közvélemény-kutatás eredményeit csütörtökön a Vreme című szerb hetilap.

Államilag finanszírozott románc

Nagy port vert fel pár hónappal ezelőtt az a hír, hogy Szajlai Mónika és Hende Csaba egy párizsi luxushotelben szállt meg közpénzen, történetesen a hölgy születésnapján.

Poljine, a korrupció szimbóluma

Az elmúlt években egyre több politikus épít magának villát a Szarajevótól északra levő elővárosban, Poljinében. Több korrupciós botrány is fűződik ezekhez a vásárlásokhoz, az elégedetlen tömegek szemében pedig a korrupció egyik jelképévé vált Poljine.

Boszniában kormányépületek égnek

A boszniai hatóságok egyelőre nem tudnak úrrá lenni a zavargásokon. A Tuzlából indult tiltakozás más városokra is átterjedt, és a tüntetők több kormányépületet megostormoltak illetve felgyújtottak.

Felmérés: Szerbiában adják a legtöbb kenőpénzt a Balkánon

A nyugat-balkáni országok közül Szerbiában a legmagasabb a korrupció aránya, az utóbbi egy évben a vállalkozók 17 százaléka fizetett le valamilyen állami tisztségviselőt – ismertette csütörtökön az Európai Bizottság és az ENSZ Kábítószer-ellenőrzési és Bűnmegelőzési Hivatalának közös felmérését a Politika című belgrádi napilap. A jelentés szerint a második helyen Albánia áll, ahol a vállalkozók 15,7 százaléka fizetett kenőpénzt.

Szabad a korrupcióval vádolt volt elnök

Szabadon engedik Bosznia-Hercegovinában Zivko Budimirt, a bosnyák-horvát föderáció volt elnökét, akit korrupcióval vádol az ügyészség.
Találatok: [18]  Oldalak:   1 2   >  >>

Akták

Vesztegetés az INA privatizációjánál

Vesztegetés az INA privatizációjánál

A horvát ügyészség korrupció és szervezett bűnözés elleni igazgatósága (USKOK) 2013-ban emelt vádat Hernádi Zsolt ellen. Az USKOK szerint a Mol vezetője 2008 és 2009 között tízmillió euró kenőpénzt...
Belépés
Regisztráció
Támogatás
Cikk beküldése
Hírlevél
Blog
Média
 
 
Tasz Transparency International CEE Trust OSI