Támogasd a K-Monitort! K-Monitor a Facebookon
K-Monitor
Ft
Az elmúlt évek becsült kárösszege.
Korrupció, Közpénz, Közbeszerzés, Kartell
Címkék
Intézmények:
BRFK XIII. kerületi Rendőrkapitányság [X]
Találatok: [6]  Oldalak:   1

Hivatali vesztegetéssel gyanúsítanak több rendőrt

Hivatali vesztegetés megalapozott gyanúja miatt öt fővárosi rendőrt gyanúsítottként hallgatott ki az ügyészség - közölte Nagy Andrea, a Központi Nyomozó Főügyészség szóvivője.

Kocsis István nyomhatta fel a volt XIII. kerületi rendőrkapitányt

Több lap szerint azért helyezték a héten előzetes letartóztatásba Kiss Ernő volt XIII. kerületi rendőrkapitányt, mert állítólag felajánlotta, hogy pénzért cserébe elsimít egy sikkasztási ügyet. A Vasárnapi Blikk szerint egy volt BKV-s és MVM-s cégvezető vallotta azt, hogy kenőpénzt kért és kapott ezért Kiss. A PestiSrácok.hu szerint ez a vezető nem más, mint Kocsis István. A lap szerint a hatóságok a segítségével csalták csapdába Kiss Ernőt.

Előzetes letartóztatásba került a volt XIII. kerületi rendőrkapitány

Előzetes letartóztatásba helyezte a Pesti Központi Kerületi Bíróság (PKKB) Kiss Ernő volt XIII. kerületi rendőrkapitányt befolyással üzérkedés gyanújával, az Index hírportál csütörtöki értesülését a Központi Nyomozó Főügyészség az MTI-nek megerősítette. December 11-én gyanúsítottként hallgatták ki a nyugalmazott rendőr dandártábornokot, vesztegetést állítva elkövetett hivatali befolyással üzérkedés miatt.

Felfüggesztettet kaptak a korrupt rendőrök

Vesztegetés miatt első fokon felfüggesztett börtönbüntetésre ítélt két rendőrt a Fővárosi Törvényszék, írja közleményében a Fővárosi Főügyészség. A két korrupt rendőrt a Nemzeti Védelmi Szolgálat (NVSZ) megbízhatósági vizsgálatának keretében szervezett akcióban fogták el.

Korrupt rendőröket ítéltek el

Huszonötezer forintot kért két rendőr egy lejárt műszakival közlekedő autóstól, cserébe eltekintettek volna a bírságtól. A sofőr azonban a Nemzeti Védelmi Szolgálat embere volt, és lebuktatta a rendőröket. Két év felfüggesztettet kaptak.

25 ezret kértek, bebuktak a korrupt rendőrök Budapesten

A Budapesti Nyomozó Ügyészség március 8-án pénteken hivatalos személy által, kötelességszegéssel elkövetett vesztegetés bűntette miatt – gyorsított eljárásban – bíróság elé állított két korrupt rendőrt. Elfogásukra a Nemzeti Védelmi Szolgálat (NVSZ) megbízhatósági vizsgálatának keretében szervezett akció eredményeként került sor.
Találatok: [6]  Oldalak:   1
Belépés
Regisztráció
Támogatás
Cikk beküldése
Hírlevél
Blog
Média
 
 
Tasz Transparency International CEE Trust OSI