Támogasd a K-Monitort! K-Monitor a Facebookon
K-Monitor
Ft
Az elmúlt évek becsült kárösszege.
Korrupció, Közpénz, Közbeszerzés, Kartell
Címkék
Intézmények:
Cerbona Zrt. [X]
Találatok: [10]  Oldalak:   1

Biztatja, de nem segíti a kormány a becsületes árulkodókat

Látott valami nagy disznóságot egy hivatalban, de nem tudja, hogyan leplezhetné le? A kormány szeretne segíteni azokon, akik hasonló helyzetbe kerülnek, ezért átszervezi a korrupciógyanús ügyek bejelentésének módját. A kormány házon belül vizsgálná ki a korrupciós ügyeket, de ezzel több baj is van: a vizsgálat függetlenségét nem tudják biztosítani, ráadásul a feljelentő környezete mindig azt lesi, ki árulkodhatott.

Felszámolják a Cerbonát

Nagyjából ötszáz hitelezőnek hatmilliárd forinttal tartozik a legnagyobb magyarországi élelmiszer-ipari kartellben is részt vett Cerbona, ami a csődvédelem ellenére sem tud talpon maradni.

Ötszázfelé hatmilliárddal tartozik a Cerbona

Év végére készül el a túléléshez szükséges terv a legnagyobb élelmiszer-ipari kartell egyik főszereplőjénél.

Elfújták a lisztkartellt

A hazai malomipar vezető vállalkozásai éveken át egyeztették egymással az eladási áraikat, és felosztották a hazai piacot. A GVH szerint a kartellmegállapodás kárvallottjai a magyar fogyasztók voltak: olcsóbb lehetett volna itthon a kenyér és az egyéb pékáru.

Versenytanács előtt a malomkartellel gyanúsítottak

A 2008 nyarán indult malomkartell ügyében egyelőre nem hozott határozatot a Gazdasági Versenyhivatal versenytanácsa. Tizenegy vállalkozást gyanúsítanak versenykorlátozással, ha valóban éveken át összehangolták áraikat, az milliárdos nagyságrendű kárt okozhatott.

Senki sem védi a kartel ügy koronatanúját

Mit érdemel, aki tízmilliárdos nagyságrendű kartellezés gyanújáról tesz bejelentést? Elvileg védelmet, a szavak szintjén elismerést, korábbi tervek szerint jutalmat is.

Így őrölnek a kartellezők malmai?

A Gazdasági Versenyhivatal (GVH) eljárást indított 11 malomipari vállalkozás ellen, a gyanú szerint ugyanis a vállalkozások felosztották egymás között a hazai lisztpiacot.
Találatok: [10]  Oldalak:   1
Belépés
Regisztráció
Támogatás
Cikk beküldése
Hírlevél
Blog
Média
 
 
Tasz Transparency International CEE Trust OSI