Támogasd a K-Monitort! K-Monitor a Facebookon
K-Monitor
Ft
Az elmúlt évek becsült kárösszege.
Korrupció, Közpénz, Közbeszerzés, Kartell
Címkék
Intézmények:
CET-Budapest [X]
Találatok: [65]  Oldalak:   1 2 3 4 5 6 7   >  >>

Bálna: vége a pereskedésnek

A Fővárosi Önkormányzat újabb pert nyert a Bálna (korábban CET) beruházással kapcsolatban, ezúttal a Magyar Külkereskedelmi Bankkal (MKB) szemben – közölte Tarlós István hétfőn budapesti sajtótájékoztatóján.

Bálna: pótmagánvád jöhet?

A Legfőbb Ügyészség elutasította a fővárosi önkormányzat panaszát a Bálna-ügyben – közölte lapunk kérdésére Simon Richárd, a Központi Nyomozó Főügyészség (KNYF) helyettes szóvivője.

A Bálna elnyelt 4 millió eurót

A Duna parti Bálna november elején nyílt meg, a körülötte lévő bonyodalmaknak azonban még nincs vége. Olyan egyszerű beruházásnak indult, mint egy faék, majd üzleti szappanoperába torkollott. Veszekedés, pereskedés, egymásra mutogatás, mutyigyanú és offshore-ozás közben 6 év alatt 4 millió euró valahova eltűnt a rendszerből.

Átadták a Bálnát

Miután évekig üresen állt, végül pénteken sikerült átadni a CET-ről időközben Bálnára átnevezett épületet a közraktárak helyén.

55 milliárd forint közbeszerzés nélkül, nemzetbiztonsági indokkal

56 millió forint polgárőr igazolványok készítésére - ez csak egy tétel a közbeszerzés alól nemzetbiztonsági okokra hivatkozva kivont közpénz-költések listáján, ahol a végösszeg 55 milliárd forintra rúg a 2010-es kormányváltás óta.

Nemzetbiztonsági kérdés a Bálna rendezvényterme

Bagdy Gábor főpolgármester-helyettes szerint nemzetbiztonsági érdek a Bálna rendezvénytermének befejezése, így nem kellene rá közbeszerzést kiírni. Javaslatáról csütörtökön dönt a Fővárosi Közgyűlés.

A főváros peren kívüli alkut ajánlott

Bár júniusra már ítéletet vártak, a tavaly indított CET-per csak szeptemberben folytatódik a Pécsi Törvényszéken. A tét nagy: 7,5 milliárd forint. Ennyit ítélt meg ugyanis a bíróság első fokon nem jogerősen az MKB-nak. Ha a másodfok helybenhagyja a korábbi döntést, amely így jogerőre emelkedne, a fővárosi önkormányzatnak nyolc napon belül utalnia kellene az összeget.

Folytatódik a CET-beruházás pere

A Central European Time (CET) - beruházás ügyében folyó perben kiderülhet, hogy Budapest korábbi vezetése egy offshore cég adósságáért vállalt felelősséget - írja tegnapi közleményében a Fővárosi Önkormányzat. A hivatal a Népszabadság tegnapi számában megjelent cikkre reagált, miszerint a főváros benyújtotta fellebbezését a bankgaranciáról szóló CET-ügyben a Pécsi Törvényszék múlt heti ítéletével kapcsolatban.

CET-per: az előző városvezetésre mutatnak Tarlósék

A Fővárosi Önkormányzat szerint a CET-beruházás ügyében a bankgaranciáról folyó perben kiderülhet, hogy Budapest korábbi vezetése egy offshore-cég adósságáért vállalt felelősséget.

Csődközelbe taszíthatja Budapestet a CET-per

7,5 milliárd forintot ítélt az MKB-nak első fokon a bíróság. A főváros fellebbezett, de ha az ítélet jogerős lesz, az megoldhatatlan feladat elé állítaná a városvezetést.
Találatok: [65]  Oldalak:   1 2 3 4 5 6 7   >  >>

Akták

CET (Bálna)

CET (Bálna)

A 2013 elején megnyílt kulturális, szórakoztató és kereskedelmi központ ötlet- és tervpályázatát 2007-ben nyerte el a Porto Investments Kft. nevű projektcég, az építési engedélyt pedig 2009-ben...
Millenáris Kht. (akta)

Millenáris Kht. (akta)

A Millenárishoz és beszállítóihoz az 1998-2002-es kormányciklus egyik emblematikus korrupciós ügye kötődik, az "országimázs-mutyi". 2003 nyarán a Fővárosi Főügyészség bűncselekmény hiányában megszüntette a...
Belépés
Regisztráció
Támogatás
Cikk beküldése
Hírlevél
Blog
Média
 
 
Tasz Transparency International CEE Trust OSI