Támogasd a K-Monitort! K-Monitor a Facebookon
K-Monitor
Ft
Az elmúlt évek becsült kárösszege.
Korrupció, Közpénz, Közbeszerzés, Kartell
Címkék
Intézmények:
Cigány Kisebbségi Önkormányzat [X]
Találatok: [19]  Oldalak:   1 2   >  >>

Szegedi ítélőtábla: az elkövetők csaltak, de nem bűnözők, csak a lehetőséget látták

Egy év tíz hónap és öt év közötti szabadságvesztést kaptak annak a társaságnak az irányítóit, akik több száz millió forint értékben károsították meg az Osztrák Megbékélési Alapot. A bíróság szerint az alperesek nem bűnözők, csak "meglátták a lehetőséget" az ügyben.

Sikkasztással vádolt roma vezetők

Sikkasztással vádolják az idő előtt megszűnt Heves megyei Cigány Kisebbségi Önkormányzat két, Kolompár Orbán szervezetéhez tartozó vezetőjét.

Roma vezetők vágták ki az erdőt

Eddig csak az úgynevezett „megélhetési tolvajok” irtották országszerte erdeinket, de a Heol.hu arról számolt be, hogy Hevesen a kisebbségi önkormányzat tagjai termelték ki illegálisan a fát. A roma képviselet helyi vezetői, visszaélve a város polgármesterének felajánlásával, három fa helyett egy egész erdősávot vágtak ki, amiért a cigány önkormányzat elnöke első fokon egy év börtönbüntetést kapott.

Romaösztöndíj nem csak romáknak - Macika segít

A Magyarországi Cigányokért Közalapítvány kizárólag cigány tanulóknak kiírt tanulmányi ösztöndíj-pályázatán a jelek szerint nem romák is nyertek.

Csalás járadékért: az értelmi fogyatékosok faluja

Nyírmihálydiban feltűnően sokan részesülnek rokkantsági járadékban. A rendőrségi vizsgálat során kiderült: többen vélhetően megtévesztették a járadék jogosultságáról döntő orvos szakértői bizottságot.

3,5 év börtön a cigányönkormányzat volt megyei elnökének

Dancs Józsefet csalás és okirathamisítását miatt ítélték el első fokon. A férfi még vállalkozóként vett részt olaszliszkai szociális lakások építésében.

Papp László Tamás: Magyar és roma politikusbűnözés

A politikai korrektség bűvkörében élők nem tudnak szembenézni a valósággal. Hogy nemcsak az etnikai többség politikusi derékhadának bizonyos, szemmel is kitűnően látható hányadát jellemzi a kenőpénz elfogadása (vagy az illegális pártfinanszírozási baksisrendszer cinkos tolerálása), az uniós milliárdok lenyúlásának felettük lebegő gyanúja. Hanem a cigány közéleti elit egy részét is átitatta a korrupció.

Tömeges csalás a roma kárpótlással - politikusok is a vádlottak padján

A Győr-Moson-Sopron Megyei Bíróságon november végén kezdődött meg annak a büntetőpernek a tárgyalássorozata, amelyben 26 vádlottat azzal gyanúsítanak: kényszermunka-kárpótlás címén 204 milliós kárt okoztak az Osztrák Megbékélési Alapnak.

Kárpótlási botrány Győrben: hova tűnt 255 millió forint?

A győri megyei bíróság előtt parkoló luxusautók láttán a járókelők azt gondolhatták, külföldi királyi látogatás van az épületben. A valóság azonban az volt, hogy 26 roma állt a vádlottak padján, összesen 255 millió forint csalás vádja miatt
Találatok: [19]  Oldalak:   1 2   >  >>
Belépés
Regisztráció
Támogatás
Cikk beküldése
Hírlevél
Blog
Média
 
 
Tasz Transparency International CEE Trust OSI