Támogasd a K-Monitort! K-Monitor a Facebookon
K-Monitor
Ft
Az elmúlt évek becsült kárösszege.
Korrupció, Közpénz, Közbeszerzés, Kartell
Címkék
Kulcsszavak:
csalás [X]
Intézmények:
Cigány Kisebbségi Önkormányzat [X]
Találatok: [15]  Oldalak:   1 2   >  >>

Szegedi ítélőtábla: az elkövetők csaltak, de nem bűnözők, csak a lehetőséget látták

Egy év tíz hónap és öt év közötti szabadságvesztést kaptak annak a társaságnak az irányítóit, akik több száz millió forint értékben károsították meg az Osztrák Megbékélési Alapot. A bíróság szerint az alperesek nem bűnözők, csak "meglátták a lehetőséget" az ügyben.

Csalás járadékért: az értelmi fogyatékosok faluja

Nyírmihálydiban feltűnően sokan részesülnek rokkantsági járadékban. A rendőrségi vizsgálat során kiderült: többen vélhetően megtévesztették a járadék jogosultságáról döntő orvos szakértői bizottságot.

3,5 év börtön a cigányönkormányzat volt megyei elnökének

Dancs Józsefet csalás és okirathamisítását miatt ítélték el első fokon. A férfi még vállalkozóként vett részt olaszliszkai szociális lakások építésében.

Papp László Tamás: Magyar és roma politikusbűnözés

A politikai korrektség bűvkörében élők nem tudnak szembenézni a valósággal. Hogy nemcsak az etnikai többség politikusi derékhadának bizonyos, szemmel is kitűnően látható hányadát jellemzi a kenőpénz elfogadása (vagy az illegális pártfinanszírozási baksisrendszer cinkos tolerálása), az uniós milliárdok lenyúlásának felettük lebegő gyanúja. Hanem a cigány közéleti elit egy részét is átitatta a korrupció.

Tömeges csalás a roma kárpótlással - politikusok is a vádlottak padján

A Győr-Moson-Sopron Megyei Bíróságon november végén kezdődött meg annak a büntetőpernek a tárgyalássorozata, amelyben 26 vádlottat azzal gyanúsítanak: kényszermunka-kárpótlás címén 204 milliós kárt okoztak az Osztrák Megbékélési Alapnak.

Kárpótlási botrány Győrben: hova tűnt 255 millió forint?

A győri megyei bíróság előtt parkoló luxusautók láttán a járókelők azt gondolhatták, külföldi királyi látogatás van az épületben. A valóság azonban az volt, hogy 26 roma állt a vádlottak padján, összesen 255 millió forint csalás vádja miatt

Kárpótlási csalás

Különösen nagy kárt okozó csalással vádolja az ügyészség a Győri Roma Kisebbségi Önkormányzat elnökét, akinek közreműködésével sokan jogosulatlanul jutottak jelentős összegekhez a roma kárpótlás keretében.

26 vádlott a kárpótlással kapcsolatos visszaélések miatt

Roma kárpótlással kapcsolatos visszaélések miatt 26-an álltak a Győr-Moson-Sopron Megyei Bíróság elé a hétfőn kezdődött tárgyalássorozat első napján; a vádlottak között van a Győri Roma Kisebbségi Önkormányzat jelenlegi elnöke is.

Több száz gyanúsított a romaholokauszt kárpótlási ügyében

Tizenkét megyében és budapesten is vádemeléssel zárultak a romaholokauszt kárpótlási ügyeiben indított nyomozások.

Vádat emeltek a holokauszt-kárpótlást igazoló roma képviselők ellen

Vádat emelt a Hajdú-Bihar Megyei Főügyészség 43 roma vezető és kisebbségi önkormányzati képviselő ellen, mert a vád szerint segédkeztek abban, hogy 2003-ban hamis igazolások alapján több család a roma holokauszt jóvátételi pénzéből részesüljön.
Találatok: [15]  Oldalak:   1 2   >  >>
Belépés
Regisztráció
Támogatás
Cikk beküldése
Hírlevél
Blog
Média
 
 
Tasz Transparency International CEE Trust OSI