Támogasd a K-Monitort! K-Monitor a Facebookon
K-Monitor
Ft
Az elmúlt évek becsült kárösszege.
Korrupció, Közpénz, Közbeszerzés, Kartell
Címkék
Kulcsszavak:
csalás [X]
Intézmények:
Globex Holding [X]
Találatok: [25]  Oldalak:   1 2 3   >  >>

Ki az ország legnagyobb pénzügyi csalója?

A rendszerváltás óta számos esetben megrázták már botrányok a magyar pénzügyi szektort, az alábbiakban a legemlékezetesebb eseteket foglaltuk össze, nem titkoltan azzal a céllal, hogy választ találjunk, ki az elmúlt közel 30 év legnagyobb pénzügyi csalója. Meglátásunk szerint ezt a címet egyértelműen a Quaestor, illetve Tarsoly Csaba "érdemli ki", aki feltehetően egy igen jól felépített rendszerben hosszú évekig felderítetlenül építette minden idők legnagyobb magyar pilótajátékát, amiben 200 milliárd forint feletti pénzösszeget vontak be a befektetőktől. Tarsolynak nem mellesleg azt is sikerült elérnie, hogy mindezek ellenére ne úgy vonuljon be a magyar történelembe, mint az emberek kifosztója, hiszen a Quaestorra külön törvényt szabtak, a kötvényeseket lényegében teljes mértékben kártalanítják (egyeseknek még a meg nem szolgált kamatokat is kifizetik!)

Kulcsár-per: Szabad kezek

Pillanatnyilag nem tudni, mivel vádolható meg a rendszerváltás utáni legnagyobb pénzügyi stiklit elkövető Kulcsár Attila, akinek büntetőperét négy év után elölről kezdik.

Csak az egyik vádlott tett vallomást a Globex-ügyben

Megkezdődött kedden a Fővárosi Ítélőtáblán a Globex-ügy új, másodfokú tárgyalása. A cégcsoport két vezetőjét sikkasztás és csalás miatt 2008. februárban jogerősen börtönbüntetésre ítélték, a Legfelsőbb Bíróság azonban tavaly hatályon kívül helyezte az ítéletet.

Szabadlábon a Globex-vezérek

Szabadlábra helyezte tegnap a Legfelsőbb Bíróság (LB) a Globex-ügy két fővádlottját, Vellai Györgyikét és Vajda Lászlót, és új bírósági eljárás lefolytatását rendelte el.

Szabadlábon a Globex egykori vezetői

A Legfelsőbb Bíróság úgy döntött, újra kell vizsgálni, mekkora kárt okoztak a volt Globex-vezetők, mert lehetséges, hogy enyhébb lesz a bűncselekmények minősítése.

Börtönből szabadították a Globex-vezetőket - új fordulat

Új eljárásra kötelezte a Legfelsőbb Bíróság (LB) a másod fokon eljáró Fővárosi Ítélőtáblát az egykori Globex-vezetők bűnperében.

Hatmilliárd forintos kárt okoztak a Globex vezetői

Az utóbbi évtized hazai joggyakorlatában is szokatlanul nagy mértékben súlyosbította másodfokon – jogerősen – a Fővárosi Ítélőtábla Nehrer Péter által vezetett tanácsa a Globex-per vádlottjainak büntetését.

Globex-ügy: "a Postabank és Kulcsár miatt is mi ülünk!"

Sokkot kaptak a Globexesek. Miután a felmentésben reménykedett a Globex két vádlott vezetője, Vellai Györgyi és Vajda László, igencsak kemény büntetést kaptak.

Évekkel súlyosbították a Globex-ügy jogerős ítéletét

Jelentősen súlyosította a Fővárosi Ítélőtábla szerdán a Globex-ügyben Postáné Vellai Györgyi elsőrendű és Vajda László másodrendű vádlott büntetését, előbbit két év hat hónap helyett 7 év, utóbbit egy év nyolc hónap helyett 6 év börtönre ítélték jogerősen.

Mégis börtönbe kerülhet a Globex-ügy két fő vádlottja

A Globex-ügy két fő vádlottját két év hat hónap helyett hét év, illetve egy év nyolc hónap helyett hat év börtönre ítélték szerdán a Fővárosi Ítélőtáblán.
Találatok: [25]  Oldalak:   1 2 3   >  >>

Akták

Kulcsár-ügy

Kulcsár-ügy

Szász Károly PSZÁF elnök 2003 nyarán történt megveretése után kapott fokozott figyelmet a Pannonpast ügyében végzett PSZÁF vizsgálat. Ebből kiderült, hogy a K&H Equities jelentős szerepet játszott...
Postabank-ügy

Postabank-ügy

„A PB-sztori valójában már az 1997-es betétesi roham előtt elkezdődött, amikor a megtakarítók egy része elveszítette bizalmát, és kiváltotta postabanki betétjét. Nyilván azt látták, amit nem...
Tocsik-ügy

Tocsik-ügy

Tocsik Márta ellen a Legfőbb Ügyészség 1996-ban indított polgári pert csalás gyanújával, majd az ügyben egy évvel később büntetőeljárási folyamat is megkezdődött. A jogásznő az ÁPV Rt.-vel...
Quaestor botrány

Quaestor botrány

2015. március 10-én a Nemzeti Bank részlegesen felfüggesztette a Quaestor Értékpapír-kereskedelmi és Befektetési Zrt. tevékenységi engedélyét, mivel a gyanú szerint a cég 150 milliárd forintnyi fiktív...
Belépés
Regisztráció
Támogatás
Cikk beküldése
Hírlevél
Blog
Média
 
 
Tasz Transparency International CEE Trust OSI