Támogasd a K-Monitort! K-Monitor a Facebookon
K-Monitor
Ft
Az elmúlt évek becsült kárösszege.
Korrupció, Közpénz, Közbeszerzés, Kartell
Címkék
Kulcsszavak:
csalás [X]
Intézmények:
Táncsics Mihály Alapítvány [X]
Találatok: [26]  Oldalak:   1 2 3   >  >>

KARÁCSONY GERGELY A HUNVALD-WEINEK-PER VÁDLOTTJÁVAL BONYOLÍTJA A ZUGLÓI ÁTADÁS-ÁTVÉTELT

A Zuschlag-ügy és a Hunvald-Weinek-per egyik alapfigurájával, Komlódi Gáborral bonyolítja a polgármesteri átadás-átvételt Karácsony Gergely, Zugló polgármestere, a Párbeszéd Magyarországért társelnöke – tudta meg a PestiSrácok.hu. A portálunk birtokában lévő dokumentum szerint Karácsony november 5-én azzal hatalmazta meg a Hunvald-Weinek-per vádlottját, az MSZP korábbi zuglói frakcióvezetőjét, Komlódi Gábort, hogy betekinthessen a polgármesteri átadás-átvétel ügyirataiba. Úgy tudjuk, a politikus azzal magyarázta Komlódi felkérését, hogy mások mellett ő biztosítja a szükséges szakértelmet. 2006-ban Komlódi volt a korábbi szocialista országgyűlési képviselő, Csiha Judit kampányfőnöke. A zűrös múltú szocialista feltűnése Karácsony Gergely mellett azért is érdekes, mert emlékezetes, hogy a PM társelnöke zéró korrupciós programot hirdetett a kampányban, és vállalta, a polgármesteri szék elnyerése esetén teljesen visszaszorítja a korrupciót.

Marsovszky ügyvédje a bűnszervezet vádját igyekezett cáfolni

A Zuschlag-per másodfokú tárgyalásán perbeszédében Marsovszky Balázs védője igyekezett cáfolni az üzletszerű elkövetés és a bűnszervezet vádját.

A baloldali politikai vezetés is benne volt a bűncselekmény-sorozatban?

A tizedrendű vádlott védőügyvédje szerint a baloldali politikai vezetésnek tudnia kellett arról, hogy a Zuschlag Jánoshoz köthető fiktív szervezetek pályázatokon elnyert pénzeiből finanszírozták a baloldali ifjúsági szervezet működését.

Újabb választási válaszok?

Folytatja ma a vallomástételt Zuschlag János, az ellene és 15 társa ellen indított bűnperben. Eddigi megszólalásaiban szóba kerültek a kampánycélokra felhasznált alapítványi pénzek, a rendezetlen pártfinanszírozás és az eltüntetett kopogtatócédulák is.

Zuschlag János hamis számlákról, kampánypénzekről beszélt

Vallomást ugyan tett, ám túl sok érdemit nem mondott Zuschlag János a bíróságon az ellene és 15 társa ellen 75 millió forintnyi állami támogatás jogosulatlan megszerzése miatt indított büntetőper újabb tárgyalásán.

'A fogdában is mindenkivel jóban vagyok'

Vallomást tett, de a rendőri kapcsolatairól, a telefonlehallgatásokról és a pályázati döntéshozatalról nem beszél Zuschlag. Beszélt ugyanakkor az MSZP-hez köthető Táncsics Alapítvány pályázatairól, amelyeknél "nyilvánvaló volt, a támogatás milyen célt szolgált".

Zuschlag vallomást tett

Vallomást tett, de három témában nem nyilatkozott Zuschlag János az ellene és tizenöt társa ellen indított büntetőper szerdai tárgyalásán Kecskeméten, a Bács-Kiskun Megyei Bíróságon.

"Gyurcsány Ferenctől nem várható olyan tanúskodás, ami előrevinné az ügyet."

Várhatóan több napig tart Zuschlag János kihallgatása, amely ma kezdődött Kecskeméten, a Bács-Kiskun Megyei Bíróságon. A büntetőper Zuschlag János és tizenöt társa ellen indult és óriási médiafigyelem mellett zajlik. A tárgyalás délelőtti részében Zuschlag János, akit felbujtóként különösen nagy kárt okozó, folytatólagosan, üzletszerűen, bűnszervezetben elkövetett csalás bűntettével vádolnak, előrebocsátotta: három témában nem kíván nyilatkozni.
Találatok: [26]  Oldalak:   1 2 3   >  >>

Akták

Zuschlag-ügy

Zuschlag-ügy

Az ügyészség először 2005-ben indított vizsgálatot különböző alapítványok és egyesületek ellen számviteli fegyelem megsértése miatt, 2007-ben pedig már Zuschlag János szocialista parlamenti képviselő,...
Belépés
Regisztráció
Támogatás
Cikk beküldése
Hírlevél
Blog
Média
 
 
Tasz Transparency International CEE Trust OSI