Támogasd a K-Monitort! K-Monitor a Facebookon
K-Monitor
Ft
Az elmúlt évek becsült kárösszege.
Korrupció, Közpénz, Közbeszerzés, Kartell
Címkék
Kulcsszavak:
csalás [X]
Személyek:
Tribuszer Zoltánné [X]
Találatok: [10]  Oldalak:   1

Ki az ország legnagyobb pénzügyi csalója?

A rendszerváltás óta számos esetben megrázták már botrányok a magyar pénzügyi szektort, az alábbiakban a legemlékezetesebb eseteket foglaltuk össze, nem titkoltan azzal a céllal, hogy választ találjunk, ki az elmúlt közel 30 év legnagyobb pénzügyi csalója. Meglátásunk szerint ezt a címet egyértelműen a Quaestor, illetve Tarsoly Csaba "érdemli ki", aki feltehetően egy igen jól felépített rendszerben hosszú évekig felderítetlenül építette minden idők legnagyobb magyar pilótajátékát, amiben 200 milliárd forint feletti pénzösszeget vontak be a befektetőktől. Tarsolynak nem mellesleg azt is sikerült elérnie, hogy mindezek ellenére ne úgy vonuljon be a magyar történelembe, mint az emberek kifosztója, hiszen a Quaestorra külön törvényt szabtak, a kötvényeseket lényegében teljes mértékben kártalanítják (egyeseknek még a meg nem szolgált kamatokat is kifizetik!)

Nyolc év, öt hónap T. Zoltánnénak első fokon

Bűnösnek találták T. Zoltánnét: 8 év 5 hónap börtönbüntetésre ítélték több rendbeli, folytatólagosan elkövetett csalás és hatóság félrevezetése miatt. Az ítélet nem jogerős.

Újra bíróság előtt Tribuszerné

Újra bíróság elé állt csalás miatt Tribuszer Zoltánné, a 90-es évek első nagy pilótajátékának botrányhőse.

Tribuszerné újratöltve

Vádemelési javaslattal zárta Tribuszer Zoltánné újabb ügyét a Baranya Megyei Rendőr-főkapitányság, és átadta az iratokat a Komlói Városi Ügyészségnek - nyilatkozta a Magyar Nemzetnek Petréteiné Malomsoki Csilla, a megyei főügyészség szóvivője.

"Meghúzta magát rendesen" - az újra csalással gyanúsított Tribuszerné nyomában

A helyiek szerint kedves háziasszonyként élt falujában a kilencvenes évek hírhedt pilótajátékának szervezője, akinek most újabb rendőrségi ügye kavart hullámokat Baranyában. A börtönből hat éve szabadult Tribuszer Zoltánné új bizniszeiről csak a házánál megforduló idegen autók árulkodtak.

Tribuszerné megszólal: „Tényleg tartozom, szeretnék fizetni”

Elismeri, hogy harmincmillió forinttal tartozik, de meg fogja adni - mondta a Dunántúli Naplónak Tribuszer Zoltánné, aki nem érti, miért gyanúsítják üzletszerűen elkövetett csalással.

Tribuszerné újra a rendőrségen: üzletszerű csalás a gyanú

Gyanúsítottként hallgatták ki Tribuszernét a Baranya Megyei Rendőr-főkapitányságon, tizenkét rendbeli csalás miatt nyomoznak.

Eljárás indult Tribuszerné ellen

Hatóság félrevezetése miatt eljárás indult Tribuszer Zoltánné ellen, aki tavaly novemberben azt állította, hogy 40 millió forintot raboltak el tőle. A nyomozás során kiderült, hogy a feljelentő csak kitalálta a rablást.

Újra Tribuszernére bízták a pénzüket

Megszólalnak a károsultak: Tribuszernének adtak nagy összegű kölcsönöket, de a haszon helyett már csak a rendőrségben bízhatnak.

Volt főkapitány is segíthette Zuschlagékat

Zuschlag János képes lehetett arra, hogy hátráltassa a pályázati pénzek lenyúlásában ellene és társai ellen indult rendőrségi nyomozást.
Találatok: [10]  Oldalak:   1

Akták

Zuschlag-ügy

Zuschlag-ügy

Az ügyészség először 2005-ben indított vizsgálatot különböző alapítványok és egyesületek ellen számviteli fegyelem megsértése miatt, 2007-ben pedig már Zuschlag János szocialista parlamenti képviselő,...
Quaestor botrány

Quaestor botrány

2015. március 10-én a Nemzeti Bank részlegesen felfüggesztette a Quaestor Értékpapír-kereskedelmi és Befektetési Zrt. tevékenységi engedélyét, mivel a gyanú szerint a cég 150 milliárd forintnyi fiktív...
Kulcsár-ügy

Kulcsár-ügy

Szász Károly PSZÁF elnök 2003 nyarán történt megveretése után kapott fokozott figyelmet a Pannonpast ügyében végzett PSZÁF vizsgálat. Ebből kiderült, hogy a K&H Equities jelentős szerepet játszott...
Belépés
Regisztráció
Támogatás
Cikk beküldése
Hírlevél
Blog
Média
 
 
Tasz Transparency International CEE Trust OSI