Támogasd a K-Monitort! K-Monitor a Facebookon
K-Monitor
Ft
Az elmúlt évek becsült kárösszege.
Korrupció, Közpénz, Közbeszerzés, Kartell
Címkék
Intézmények:
Csepel 2005 FH konzorcium [X]
Találatok: [12]  Oldalak:   1 2   >  >>

Hatalmas károkat okozott Demszky, újabb nyomozás jön

Nyomozást rendelt el a Nemzeti Nyomozó Iroda (NNI) gazdaságvédelmi főosztálya a Budapesti Központi Szennyvíztisztító Telep beruházására 2005-ben kötött szerződés ügyében is – tudta meg a Magyar Nemzet.

A vízlobbi az úr

Akár Demszky Gábor "emlékműve" is lehetett volna, ehelyett a francia vízlobbi diadalának jelképe lesz az augusztusban átadandó csepeli szennyvíztisztító.

Itt az új fővárosi botrány: Nokiás doboz után teherautó

Míg a BKV-nál állítólag nokiás dobozokat használtak a korrupciós műveletekhez, addig a Budapesti Központi Szennyvíztisztító Telep-projekt jelképévé a Scania teherautó válhat.

Ötmilliárdos bukás lehet

Törvénytelenségek, szabálytalanságok és jogi hibák miatt véglegesen ötmilliárd forintot veszíthet Budapest a csepeli szennyvíztisztító beruházásán, ha nem lép sürgősen a Fővárosi Közgyűlés a francia többségi tulajdonú kivitelezővel folytatott perben.

Tisztítatlan közbeszerzés?

Szabálytalan közbeszerzés miatt visszatarthatja az EU a csepeli szennyvíztisztító építéséhez nyújtandó pénzügyi támogatás negyedét, 40 millió eurót, azaz nagyjából tízmilliárd forintot.

Tízmilliárdos bírság a csepeli szennyvíztisztítónak

40 millió eurós, azaz 10 milliárd forintos bírságot szabott ki az Európai Bizottság a Csepeli szennyvíztisztító ügyében, tudta meg az Index. A döntés megtámadható, és a magyar fél folytatja a jogvitát.
Találatok: [12]  Oldalak:   1 2   >  >>
Belépés
Regisztráció
Támogatás
Cikk beküldése
Hírlevél
Blog
Média
 
 
Tasz Transparency International CEE Trust OSI