Támogasd a K-Monitort! K-Monitor a Facebookon
K-Monitor
Ft
Az elmúlt évek becsült kárösszege.
Korrupció, Közpénz, Közbeszerzés, Kartell
Címkék
Intézmények:
E-Kontrol Kft. [X]
Találatok: [6]  Oldalak:   1

Óraátállítás – Kinek fial a ferencvárosi parkolás?

A IX. kerületi önkormányzat parkolásból származó pénze csúnyán megcsappant: a nagyjából 15 milliárdos bevételű városrész elmaradt haszna egyes számítások szerint százmilliós nagyságrendű lehet.

Offshore cég a parkolás mögött – vizsgálják a tendert

Jogászokkal vizsgáltatja a Ferencvárosi Önkormányzat a parkolási tendert. A pályázatot elnyerő konzorcium egyik tulajdonosa utólag vitt be egy, a Seychelle-szigeteken alapított offshore céget a rendszerbe.

Fideszes szálakat talált a Jobbik

A Jobbik jogi lépéseket tervez a IX. kerületi parkolás kiszervezése miatt, mert az ügyben állítólag "fideszes szálakat is találtak".

Utólag hagyták jóvá a Centrum-partnert

A IX. kerület önkormányzati tulajdonú vállalkozásra bízta a helyi parkolási bizniszt. A Ferencvárosi Parkolási Kft. viszont azonnal kiszervezte a munkák nagy részét, az üzleti partner pedig egy offshore tulajdonú cég lett.

A Centrumra szabták a józsefvárosi parkolótendert

A Budapest Józsefváros Önkormányzata által kiírt parkolási közbeszerzési eljárást jogsértőnek minősítette a közbeszerzési döntőbizottság, az önkormányzatot 2 millió forint, míg a felhívást ellenjegyző ügyvédet 100 ezer forint bírsággal sújtotta, mivel az alkalmassági feltétel egyik pontját lényegében a Centrum Parkoló Kft.-re szabták, és így kizárták a versenyből a többi lehetséges ajánlattevőt.

Vizsgálják a parkolócég ellenőreit

Már nemcsak a Centrum Parkolórendszer Kft., illetve a Budapesti Önkormányzati Parkolási Kft. visszaéléseit vizsgálja a rendőrség, hanem egy olyan cég tevékenységét is, amely a büntetések kiszabását ellenőrzi.
Találatok: [6]  Oldalak:   1
Belépés
Regisztráció
Támogatás
Cikk beküldése
Hírlevél
Blog
Média
 
 
Tasz Transparency International CEE Trust OSI