Támogasd a K-Monitort! K-Monitor a Facebookon
K-Monitor
Ft
Az elmúlt évek becsült kárösszege.
Korrupció, Közpénz, Közbeszerzés, Kartell
Címkék
Intézmények:
Educatio Kht. [X]
Találatok: [17]  Oldalak:   1 2   >  >>

Megkerülték Lázárt a milliárdos Neptun-vásárlásnál

A Miniszterelnökséget vezető miniszter megkerülésével folytatta le a kormány háttérszervezete azt a közbeszerzést, amely végül 924 milliójába kerül az adófizetőknek. Egy lapunk birtokába került levél szerint a tárca többször is érdeklődött a titokban lebonyolított eljárás iránt, de az oktatási kormányzat még csak vissza sem jelzett neki.

E-intőt akar a kormány az iskolákban

Minden iskolában egységes elektronikus adminisztrációt akar bevezetni a kormány. Sok igazgató háborog, eddig több bejáratott programmal dolgoztak. Az átállásnak lennének előnyei, de az igazgatók nem értik, miért kell erre évente 700 milliót költeni.

Hűtlen kezelés az Educatio Kft.-nél?

Hűtlen kezelés gyanúja miatt vizsgálódik a rendőrség a felvételi eljárást bonyolító Educatio Kft. háza táján. A feljelentést a Kormányzati Ellenőrzési Hivatal tette a társaságot 2008 és 2010 között ért közel kétszázmillió forintos vagyoni hátrány miatt, amely a felelőtlen vezetői döntések és a pazarló gazdálkodás következménye volt.

Hiller beszámolhat az állami milliárdok hollétéről (+videó)

Az elszámoltatási kormánybiztos vizsgálja az Educatio Társadalmi Szolgáltató Nonprofit Kft. gazdálkodását. Budai Gyula azt szeretné kideríteni, hogy mi okozta a cég vagyonvesztését és milyen felelősség terheli a társaság korábbi vezetését, illetve a volt vagyonkezelőt.

KEHI vizsgálat az Educatio Kft-nél

A kormány átvizsgáltatja az Educatio Kft-t a KEHI-vel,gyanúja szerint ugyanis jelentős mértékű vagyonvesztés történhetett az állami alapítású cégnél.

Hiller felügyelte a vagyonkezelést

Az előző ciklusban az oktatási tárcához került Educatio Kft.-nél történt jelentős mértékű vagyonvesztés miatt az elszámoltatásért felelős kormánybiztosság a Kormányzati Ellenőrzési Hivatalhoz (Kehi) fordul – tudatta lapunkkal Papcsák Ferenc kormánybiztos.

Becsődölt az Educatio?

Családtagok belterjes hálózata szövi át az oktatási tárca fontos szervezeti egysége, az Educatio Kft. esélyegyenlőségi igazgatóságának jól honorált munkatársi körét. Közülük többen a Borovszky-botrányban is érintettek. Eközben az igazgatóság nem fizeti ki a „végeken” kulimunkát végző megbízottainak többségét.

„Az SZDSZ tele van korrupciós ügyekkel”

Valahogy mindig az erkölcscsősz politikus bukik le szado-mazochista orgiákon, és valahogy mindig, a piac és a szabad verseny híveiről derül ki, hogy könyékig vannak benne a mutyiban. Bizony, ne a liberális párttól várjuk „a minden piaci szereplő tehetsége szerint boldogul” elvének érvényesítését.
Találatok: [17]  Oldalak:   1 2   >  >>

Akták

Sulinet-botrány

Sulinet-botrány

A Sulinet a magyarországon lappangó digitális írástudást volt hivatott fejleszteni a diákokban. A programhoz köthető botrány első etapja az volt, hogy 1997-ben Kóka János érdekeltsége (Elender) nyert...
BKV-ügyek

BKV-ügyek

A „BKV-ügy” a 2009 nyarán kirobbant, a BKV túlzott végkielégítési, valamint a korábbi, a cég számára állítólagosan aránytalanul hátrányos szerződéskötések körüli botránysorozat, mely...
Kaszinóváros - Sukoró

Kaszinóváros - Sukoró

A főügyészség különösen jelentős vagyoni hátrányt okozó hűtlen kezelés és más bűncselekmények miatt 2009 áprilisa óta folytat nyomozást ismeretlen tettes ellen a sukorói és az albertirsai,...
Belépés
Regisztráció
Támogatás
Cikk beküldése
Hírlevél
Blog
Média
 
 
Tasz Transparency International CEE Trust OSI