Támogasd a K-Monitort! K-Monitor a Facebookon
K-Monitor
Ft
Az elmúlt évek becsült kárösszege.
Korrupció, Közpénz, Közbeszerzés, Kartell
Címkék
Intézmények:
Educatio Nonprofit Kft. [X]
Találatok: [6]  Oldalak:   1

Hadházy Ákos: A Klebelsberg Központ képtelen igazolni, hogy jól költött el uniós pénzt, inkább pofátlanul hárít

Hadházy szerint a Klebelsberg Központ pofátlan hárítása arra enged következtetni, hogy az uniós százmilliók elszálltak a szélben, és olyan „fejlesztésekre” költött az intézményfenntartó egy rakás közpénzt, amelyeket évekkel a kötelező beüzemelés határidejének lejárta után is képtelenek használni.

Százmillióért bérelt irodát az EMMI háttérintézménye

Százmillió forintért bérelt ügyfélfogadó irodát az Emberi Erőforrások Minisztériumának (EMMI) év elején megszüntetett háttérintézménye, az Educatio Nonprofit Kft. - közölte az LMP. A párt szerint az intézmény több másik kifizetése is korrupciógyanúsnak tűnik.

Fű alatt vezeti be a kormány a Neptun-rendszert az iskolákban is

Az egyetemeken használt Neptun nevű szoftvert akarja bevezetni az iskolákba a kormány – értesült a hvg.hu. A közbeszerzést fű alatt bonyolítják, szinte senki nem hallott a pályázatról, amelyre egyedül a Neptun fejlesztőjét hívta meg a minisztérium háttérintézménye. A kiválasztott cég már be is adta az ajánlatát, százmilliókért vállalná a munkát. Közben az átmeneti időszakra 7,9 milliós keretből telepítenek fel egy ingyenes szoftvert a központi szerverekre.

Iskolai laptopok: Ölükbe hullott a közbeszerzés

Indokolatlanul nagy teljesítményű laptopokat vásárolt az állam az iskolákba úgy, hogy a több ezer számítógépre alig kapott kedvezményt – értesült lapunk. Az Educatio Nonprofit Kft. közbeszerzése szakértők szerint több sebből vérzik.

Négyszázmillió megspórolása nem ment, a hallgatás már megy

Mintegy négyszázmillió forintot spórolhatott volna az állam az iskolai laptopbeszerzéseknél, más megközelítésben: annyi pénzből, amennyiből megvásároltak tizenkétezer gépet, akár tizenhatezer készülék is kijöhetett volna, ha az Európában elfogadott színvonalon írják ki a közbeszerzést – állítják az Educatio Nonprofit Kft. tenderét ismerő, magukat megnevezni nem kívánó piaci szereplők.

Eredmény nélküli botránytender

Senki sem meri vállalni a felelősséget az Educatio Kft. iskolai számítógépes beszerzéséért?
Találatok: [6]  Oldalak:   1

Akták

Fauszt Zoltán cégeinek állami megbízásai

Milliárdos oktatási informatikai megbízásokat nyertek el Fauszt Zoltán cégei. Palkovics László oktatási államtitkár 14 éven keresztül az üzlettársa volt Fausztnak. Palkovics úgy reagált, az államtitkárságának nem...
Belépés
Regisztráció
Támogatás
Cikk beküldése
Hírlevél
Blog
Média
 
 
Tasz Transparency International CEE Trust OSI