language
Találatok/oldal: Listázási sorrend:
Találatok: [17]  Oldalak:   1 2   >  >>

Az Integritás Hatóság nem töri magát, hogy igazán húzós korrupciós ügyekről rántsa le a leplet

Sorra jelent be vizsgálatokat a tavaly létrehozott Integritás Hatóság, ám az Európai Számvevőszék attól tart, Magyarország látszatintézkedésekkel pipálná ki a jogállamisági elvárások teljesítését.

Simonka György ellentámadásba lendült

A megvádolt parlamenti képviselő egy portálon, amelynek ő maga a felelős szerkesztője dokumentumokat tett közzé, cáfolva a hozzá köthető uniós projektekkel kapcsolatban megjelent híreket. Egy sor helyreigazítási dokumentumot tett ki az oldalára Simonka György, többnyire uniós felzárkóztatási projektekkel kapcsolatosan megjelent cikkekben leírtak ellen emelt kifogást.

Menekülnek a dolgozók az Új Nemzedék Központtól

Alig néhány hónap alatt többtucatnyi munkatárs mondott fel a Fidelitasszal is szoros kapcsolatban álló Új Nemzedék Központnál (ÚNK). A korábban ott dolgozók szerint alapvetően hasznos célra létrejött szervezet különösen azután kezdett inogni, hogy vezetését Vincze Géza, aki a Fidelitas egyik alelnöke is, vette át tavaly nyáron. Helyettese, Jakab Jácint is a Fidelitas alelnökeként érkezett az ÚNK-hoz, ebből adódóan mindketten jó kapcsolatokat ápolnak Böröcz Lászlóval, a Fidelitas elnökével.

11 milliárd forintot készül elkonferenciázni az EMMI cége

Az uniós pályázatokhoz kapcsolódó konferenciákra szórnak el 11 milliárd forintot a nyolc boldog nyertes között.

20 milliárd jutalmat szórtak ki a választások környékén a minisztériumokban

5-6 ezer minisztériumi dolgozót jutalmaztak meg az uniós pénzek kifizetésének felpörgetéséért. Az se baj, hogy nem érkeztek meg Brüsszelből a pénzek.

Lázár áprilisban újabb kétmilliárd forintot szórt szét az emberei között

A közigazgatásban eddig példátlan összegeket osztottak szét a választások környékén négy minisztériumban, ennek részleteit cikksorozatban mutattuk be. Az azóta leköszönt Lázár János Miniszterelnökségén dolgozóknak összesen 3,3 milliárd forintot fizettek ki rendes bérükön felül – derült ki a kancelláriának a 24.hu közérdekű adatigénylésére adott válaszából.

Példátlan pénzosztás ment a választás előtt a minisztériumokban

Több mint kétezer emberét jutalmazhatta meg Balog Zoltán még emberi erőforrások minisztereként a választás előtt. Fejenként átlagosan 2 millió forint volt a bónusz.

480 milliós tanácsadás: az államtitkár barátjáéké a gigatender

Tavaly augusztusban óriási közbeszerzést zárt le az Emberi Erőforrások Minisztériuma (Emmi): a 480 millió forintos pályázat szakértői tanácsadásról és szolgáltatásnyújtásról szólt. A tanácsokat uniós pénzek, pontosabban a 2014-2020 közti EFOP-pénzek kiosztásához várták. Ezt némi meglepetésre egy fura hármas konzorcium nyerte el.
Találatok: [17]  Oldalak:   1 2   >  >>