Támogasd a K-Monitort! K-Monitor a Facebookon
K-Monitor
Ft
Az elmúlt évek becsült kárösszege.
Korrupció, Közpénz, Közbeszerzés, Kartell
Címkék
Intézmények:
Erkel Színház [X]
Találatok: [11]  Oldalak:   1 2   >  >>

Újabb remek példák Orbánék szubjektív pénzosztására

Nemzetgazdasági szempontból kiemelt jelentőségű üggyé nyilvánították az OTP új, XIII. kerületi irodaházának építését, amelyről kedden nyilatkozott Csányi Sándor elnök-vezérigazgató.

Az Operaház az ország frakkja

Az énekléshez két hangszalag kell, nem közalkalmazotti jogviszony – mondja az Operaház kormánybiztosa. Ókovács Szilveszterrel az Erkel Színház felújításáról, milliós jövedelmekről és az énekeslobbikról beszélgettünk.

PPP, azaz pannon puma perverzió

Egy időre, Kóka János égisze alatt különösen, a hazai nagyberuházások finanszírozását előszeretettel végezték PPP (Public Private Partnership) konstrukcióban. A 20-25 évre kötött, és még 2010 tavaszán is sorozatban engedélyezett szerződések jelentős terhet róttak a mindenkori kormányokra.

Leállították az új Erkel Színház beruházását

A kormány visszavonta azt a korábbi határozatot, amely az új Erkel Színház építését írta elő.

Nem veszélyes, de a beton potyog

Életveszélyes vagy sem? Feleslegesen zárták be vagy jogosan? Felújítják, újjáépítik vagy hagyják tovább romlani? Ezek most a leggyakrabban feltett kérdések az Erkel Színház kapcsán.

Méregdrága és kockázatos - Az állam számára különösen előnytelen PPP-szerződéseket kötöttek a közelmúltban

Ellenőrizetlen üzemeltetés, megfelelő biztosítékok és dokumentumok hiánya, a nemzetközi átlagnál két-háromszor drágább beruházások – ezek jellemzik az eddig vizsgált hazai, úgynevezett PPP-konstrukciókat. A szerződések miatt a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium egyes fejlesztések leállítását javasolta, például az Erkel Színház esetében.

Mégsem életveszélyes az Erkel?

Összesen hat, úgymond tisztázatlan, a Fidesz–KDNP és a Jobbik képviselői számára korrupciógyanús kulturális ügyről tárgyalt tegnap az Országgyűlés kulturális bizottságának ellenőrző testülete.
Találatok: [11]  Oldalak:   1 2   >  >>

Akták

Kaszinóváros - Sukoró

Kaszinóváros - Sukoró

A főügyészség különösen jelentős vagyoni hátrányt okozó hűtlen kezelés és más bűncselekmények miatt 2009 áprilisa óta folytat nyomozást ismeretlen tettes ellen a sukorói és az albertirsai,...
Belépés
Regisztráció
Támogatás
Cikk beküldése
Hírlevél
Blog
Média
 
 
Tasz Transparency International CEE Trust OSI