Támogasd a K-Monitort! K-Monitor a Facebookon
K-Monitor
Ft
Az elmúlt évek becsült kárösszege.
Korrupció, Közpénz, Közbeszerzés, Kartell
Címkék
Intézmények:
Estivo Kft. [X]
Találatok: [14]  Oldalak:   1 2   >  >>

Milliárdos ingatlan–panamák - Folytatódó BKV-s feljelentések

Nemcsak tanácsadói szerződésekkel és szabálytalan végkielégítésekkel nyúltak le közpénzeket a BKV-nál, hanem több nagyszabású ingatlan-panama is elindult. A botrány kirobbanásával meghiúsulhatnak a strómanokkal, off-shore cégekkel tervezett milliárdos tranzakciók.

12 milliárdos büntetés a fővárosnak

Megakadályozták a koalíciós pártok a Fővárosi Közgyűlésben, hogy kiderüljön, kit terhel a felelősség a csepeli szennyvíztisztítótól elvont tizenkétmilliárd forintos uniós támogatás miatt, amit a fővárosnak "saját zsebből" kell kifizetni. Az előzetes letartóz-tatásban lévő Hunvald György polgármestert kirakták két bizottságból a szocialisták.

Törvényt sért Demszky Gábor

Egy izraeli illetőségű üzletember jelentheti a kapcsolatot a BKV Bogdáni úti végállomásának cseréje és a Stadionok metróállomás értékesítése között.

Ingatlancsere, határok nélkül

A főváros vezetése továbbra is halogatja a döntést az Estivo Kft.-vel kötendő ingatlancsere ügyében.

Halasztott ingatlanpanama

Egy lépéssel közelebb került a főváros ahhoz, hogy ne dobjon ki másfél milliárd forintot az ablakon a német–izraeli ingatlanbefektetői, illetve francia plázaholding-kapcsolatokkal bíró társaság miatt.

Különös fővárosi ingatlancsere

Ügyészség elé kerülhet a fővárosi önkormányzat és a titokzatos hátterű Estivo Kft. tervezett ingatlancseréje. Akad szakvélemény, amely szerint a főváros több mint 1 milliárd forintot dob ki, ha aláírják a megállapodást.

Vizsgálják a kelenföldi ingatlancserét

Nincs jogi akadálya annak, hogy a Fővárosi Közgyűlés újra tárgyalja azt az MSZP–SZDSZ–MDF-es többséggel elfogadott határozatot, miszerint a főváros elcserélné a tulajdonában lévő kelenföldi városközpontot az Estivo Kft. tulajdonolta óbudai buszpályaudvarral – így döntött a közgyűlés jogi és ügyrendi bizottsága.

Fővárosi ki mit tud az Estivóról

A Fővárosi Közgyűlés pénzügyi bizottsága is tárgyalhatja lapunknak a kelenföldi városközpont elcserélésével kapcsolatos információit.
Találatok: [14]  Oldalak:   1 2   >  >>

Akták

BKV-ügyek

BKV-ügyek

A „BKV-ügy” a 2009 nyarán kirobbant, a BKV túlzott végkielégítési, valamint a korábbi, a cég számára állítólagosan aránytalanul hátrányos szerződéskötések körüli botránysorozat, mely...
Belépés
Regisztráció
Támogatás
Cikk beküldése
Hírlevél
Blog
Média
 
 
Tasz Transparency International CEE Trust OSI