language

Kulcsszavak:

2014-2020-as uniós ciklus highlight_off

Intézmények:

Ész-Ker Kft. highlight_off

Kapcsolódó szervezetek:
Találatok/oldal: Listázási sorrend:
Találatok: [9]  Oldalak:   1

Az Európai Csalás Elleni Hivatal is vizsgálja a korrupciógyanús érdi óvodaépítéseket

Az Átlátszó 2019-ben kezdte feltárni az akkori fideszes városvezetés által kiírt óvodaépítési közbeszerzések körüli kartellgyanús ügyeket. Információink szerint az önkormányzat belső vizsgálatának lezárulta után Érd ellenzéki polgármestere nemrég bejelentést tett az Európai Csalás Elleni Hivatalhoz, ami befogadta azt. Megtudtuk, hogy a korábbi hírektől eltérően nem két, hanem nyolc érdi óvodaépítési projekt miatt tett feljelentés alapján folytat nyomozást a Pest Megyei Rendőr-főkapitányság is. 

Szégyenprojektek miatt bünteti Brüsszel Magyarországot több mint 100 milliárd forintra

Az Európai Unió illetékesei ellenőrzésük alkalmával huszonkilenc vizsgált projektből huszonnégyben találtak kivenitvalót: a 24.hu most részletesen ismerteti az érintett ügyeket, illetve bemtuatja, melyik miatt, mennyi büntetést kell fizetnie Magyarországnak. Különféle Mészáros Lőrinc-projektek miatt például több mint húsz milliárd forint áll majd a számlán, de a Miniszterelnökség, azaz az uniós pénzeket osztó szervezet miatt is bukunk három milliárdot. Az összkár százmilliárd forintnál nagyobb lesz.

Nagyot kaszált Orbán Ráhel fideszes ügyvédje, Brüsszel most legalább százmilliárdot vasal be rajtunk

Lázár János és társai átengedték a közbeszerzések ellenőrzését kormányközeli külső tanácsadóknak, és milliárdokat fizettek érte. A munkát pocséknak találta Brüsszel és most a tanácsadói díj sokszorosát fizetteti vissza Magyarországgal. Százmilliárd forintnál biztosan nagyobb lesz a számla.

480 milliós tanácsadás: az államtitkár barátjáéké a gigatender

Tavaly augusztusban óriási közbeszerzést zárt le az Emberi Erőforrások Minisztériuma (Emmi): a 480 millió forintos pályázat szakértői tanácsadásról és szolgáltatásnyújtásról szólt. A tanácsokat uniós pénzek, pontosabban a 2014-2020 közti EFOP-pénzek kiosztásához várták. Ezt némi meglepetésre egy fura hármas konzorcium nyerte el.

Súlyos korrupciógyanú Hódmezővásárhelyen: Márki-Zay Péter költségvetési csalás miatt feljelentést tesz

Az általunk is látott feljelentés szerint – amelyet ismeretlen tettes ellen nyújt be Márki-Zay Péter – Hódmezővásárhely önkormányzata 2014 decemberében indított el egy hivatalos közbeszerzési eljárást. A közbeszerzésben tanácsaival az az ÉSZ-KER Kft. segítette az önkormányzatot, amely felbukkant abban a hálózatban, amely a korábban Tiborcz Istvánhoz köthető Elios ledes bizniszeit is egyengette; de a cég kapott kormányzati megbízásokat, és tanácsaival a Fidesz-frakciót is segítette.

Csepreghy: Nem került szóba az uniós pénzek leállítása

Csepreghyt a folyamatban lévő uniós támogatási ellenőrzésről is kérdeztük. Tájékoztatása szerint a brüsszeli delegáció hétfőn érkezett, csütörtökig folytatnak megbeszéléseket a Miniszterelnökségen, majd hazautazva néhány hónap alatt készül el az itt tapasztaltak értékelése.

Mészáros embere százmilliókért segít közbeszerzéseket ellenőrizni az Emmi-nek

Három Fidesz-közeli cég nyerte meg a minisztérium 480 milliós közbeszerzését.

A Fideszhez köthető konzorcium nyerte a Miniszterelnökség 670 milliós tanácsadói tenderét

Az SBGK Ügyvédi Iroda és az Ész-Ker Kft. fog közbeszerzési és jogi tanácsokat adni a Miniszterelnökségnek hét hónapon át nettó 670 millió forintért. Májusban ők ketten nyerték a Miniszterelnökség ugyanilyen feladatokra kiírt 5 milliárd forintos közbeszerzését is, az Ész-Ker pedig egyike a Nemzeti Fejlesztési Programiroda 5 milliárd forintos tenderét megnyerő cégeknek is.
Találatok: [9]  Oldalak:   1