Támogasd a K-Monitort! K-Monitor a Facebookon
K-Monitor
Ft
Az elmúlt évek becsült kárösszege.
Korrupció, Közpénz, Közbeszerzés, Kartell
Címkék
Intézmények:
Fény Kft. [X]
Találatok: [17]  Oldalak:   1 2   >  >>

Több mint öt év börtönt kért az ügyész a Pécsi Egyházmegye vagyonkezelőjének

Az ügyész öt évnél valamivel hosszabb, letöltendő, a védő ugyanakkor felfüggesztett szabadságvesztés kiszabását kérte a Pécsi Egyházmegye egykori vagyonkezelőjére a Pécsi Törvényszéken, kedden.

A volt püspök nem foglalkozott a pénzügyekkel

A pécsi egyházmegye volt vagyonkezelőjének büntetőperében tanúként hallgatták meg Mayer Mihály korábbi megyéspüspököt. Mayer azt vallotta, hogy nem volt belelátása a püspökség gazdálkodásának napi gyakorlatába.

Adócsalás fantomplébániával: miért csak egy vádlott van Pécsett?

Mától folytatódik a pécsi egyházmegye volt vagyonkezelője ellen indított büntetőper. Az 51 esztendős W. Gyulát az ügyészség jogosulatlan gazdasági előny megszerzésével, folytatólagos adócsalással, különösen nagy vagyoni hátrányt okozó hűtlen kezeléssel és a számviteli fegyelem megsértésével vádolja. Lehet, hogy végül egy ember viszi el a balhét 20-30 kollégája helyett is. A gyanús esetekben szelektívnek tűnik az ügyészség vizsgálata.

Vádat emeltek a pécsi püspökség volt gazdasági igazgatója ellen

Vádat emelt a Pécsi Egyházmegye volt vagyonkezelője ellen jogosulatlan gazdasági előny megszerzése, adócsalás, különösen nagy vagyoni hátrányt okozó hűtlen kezelés és a számvitel rendjének megsértése miatt a Somogy Megyei Főügyészség.

Házkutatás a pécsi püspökség egykori szürke eminenciásánál

Wolf Gyula katolikus pap két évtizedig irányította a háttérből pécsi egyházmegye gazdasági ügyeit. A kasszából mintegy három milliárd forint hiányzik, ezért fél éve nyomozás indult. A rendőrök a közelmúltban házkutatást tartottak Wolf lakásán, közben viszont Wolf munkaügyi pert indított a püspökség ellen.

„Sok pap nem Isten országát építi, hanem saját jólétét”

Az Egyházfórum című folyóiratnak nyilatkozott az a volt katolikus pap, aki a lap szerint az első volt a Pécsi Egyházmegyében történt állítólagos visszaélésekről beszámoló feljelentők sorában.

Újabb per az egyházmegye cégénél

Újabb munkaügyi per kezdődött a pécsi egyházmegye tulajdonában lévő Fény Kft. ellen. Ez a cég üzemelteti a mohácsi Szent János Hotelt, melynek vezetőjét januárban mentették fel. A volt vezető munkaügyi bírósághoz fordult.

A pécsi püspök lemondásának háttere - Róma messze van

Botrányos körülmények között távozott a pécsi egyházmegye éléről Mayer Mihály. A hetvenéves főpap lemondásának hivatalos oka megrendült egészsége, ám távozását gazdasági és szexuális bűncselekmények és visszaélések miatti feljelentésözön előzte meg.

Mayer Mihály déltől nyugdíjas - bemutatkozott az új vezető

Szerdán délután rövid sajtótájékoztatót tartott Veres András szombathelyi püspök, aki dél óta XVI. Benedek pápa döntése alapján a pécsi egyházmegyét is vezeti. Megbízatása néhány hónapig tart.

A pápa elfogadta a pécsi püspök lemondását

A sok botrány után lemondott Mayer Mihály pécsi megyés püspök, adta hírül a Magyar Katolikus Püspöki Konferencia.
Találatok: [17]  Oldalak:   1 2   >  >>

Akták

Adócsalás a pécsi plébánián

Adócsalás a pécsi plébánián

A pécsi egyházmegye vagyonkezelőjét, W. Gyulát 2010-ben vatikáni nyomásra mentette fel Mayer Mihály püspök, aki azóta maga is lemondott hivataláról.
Belépés
Regisztráció
Támogatás
Cikk beküldése
Hírlevél
Blog
Média
 
 
Tasz Transparency International CEE Trust OSI