Megújult a K-Monitor sajtóadatbázisa. Mondd el a véleményed róla!
language

Intézmények:

Fidesz highlight_off
Eclipse Informatikai Rt. highlight_off
Találatok: [5]  Oldalak:   1

Keressük a legkorruptabb magyar ügyet

A Korrupcióellenes Világnap alkalmából a K-monitor összegyűjtött néhány meghatározó ügyet az elmúlt másfél évtizedből.A felsorolt ügyekben nemcsak a téma, hanem az is közös, hogy egyiknek sem ismerjük számos fontos részletét, a szereplők valódi szerepét.

A titkosítástól az előzetesig

Pénzmosás és áfacsalás vádjával tartják előzetes letartóztatásban az Eclipse Informatikai Zrt. vezetőit. A cég mérlegéből is látni, hogy sok pénz áramlott ki.

Adócsaló Eclipse?

Szoros nemzetbiztonsági kapcsolatokkal rendelkező cégcsoport üzletelt kétkezi számlagyárosokkal – ez az Eclipse Zrt.-nél gyanított adócsalás lényege. A cég Pintér Sándortól sem áll távol, az ő megtámadása mögött fideszes belharcok állhatnak.

Luxusautókkal versenyeztek az Eclipse őrizetbe vett vezetői

Méregdrága sportautóikkal versenyeken is részt vett az Eclipse Zrt. őrizetbe vett vezérigazgatója, D. Endre, és a felügyelő bizottságában ülő H. László. A cégnél 3 milliárd forintos adócsalás és pénzmosás gyanújával szerdán tartottak házkutatást, és foglaltak le luxusautókat. A cég érintett egy 5 milliárdos informatikai közbeszerzésben is, amely miatt a rendőrség hűtlen kezelés gyanújával nyomoz. Hét ember előzetes letartóztatásba került.

Újabb házkutatás, hét őrizetbe vétel - Pintérig és az MSZP felső köreiig vezetnek a szálak?

Őrizetbe vették az Eclipse Zrt. vezérigazgatóját. A Figyelő nyár óta arról ír, hogy a cég homályos módon több mint 20 milliárd forintnyi állami megbízást szerzett, és Pintér Sándorral és befolyásos MSZP-s politikusokkal is kapcsolatba hozható.
Találatok: [5]  Oldalak:   1