Támogasd a K-Monitort! K-Monitor a Facebookon
K-Monitor
Ft
Az elmúlt évek becsült kárösszege.
Korrupció, Közpénz, Közbeszerzés, Kartell
Címkék
Intézmények:
Fidesz [X]
Médianéző Kft. [X]
Találatok: [7]  Oldalak:   1

Elfolyó közpénzek

Az ezekben a napokban éppen ünnepelt állam kasszáját legegyszerűbben úgy lehet leírni, mint egy pénzzel teli teknőt, amelyből számos kisebb-nagyobb csap engedi le a benne valót, az elfolyókat pedig hol csak csepegtetik, hol pedig testes sugarúra állítják a kormányzati kezek.

Pénzen hízik a holdudvar

Háromszázmilliós szerződés a Fidesz-frakció volt kabinettitkárának, egymilliárd a kormányszóvivő volt cégének - néhány friss példa az Orbán-kabinet által meghirdetett "takarékos államra". Szinte nem múlik el nap anélkül, hogy a központi államigazgatás ne kötne szerződést a Fidesz-holdudvarhoz sorolt személlyel vagy társasággal.

Egymilliárdot kereshet a kormányzaton a Médianéző

Másfél év alatt kapott összesen annyi pénzt a Médianéző Kft. a minisztériumoktól, amennyit mostantól havonta utalnak a cégnek sajtófigyelésért, három éven át - derül ki az [origo] számításaiból. A kormány szerint viszont olcsóbb lesz az új rendszer, mivel egységesítik a médiafigyelést.

Az Orbán-kormány bőkezűsége Nézőpont kérdése

A Fidesz-közeli Nézőpont Intézet médiafigyelő cége az Orbán-kormány legnagyobb sajtószemle-beszállítója. A Médianéző Kft. sorra kapja a kormányzati megrendeléseket, a cég éves állami megrendelése számításaink szerint meghaladja a tizenötmillió forintot.

Visszatértek a régi fideszes barátok - Navracsics szoros kapcsolatai

A Fideszhez régóta több szálon kötődő Nézőpont Intézet leánycége, a Médianéző Kft., október óta számlázik munkájáért a kormányzatnak.
Találatok: [7]  Oldalak:   1

Akták

Simicska-közeli cégek állami megbízásai

Simicska-közeli cégek állami megbízásai

A Fidesz 2010-es kormányra kerülése óta a volt APEH-elnök, Simicska Lajos érdekeltségi körébe tartozó cégek - többek között az átláthatatlan tulajdonosi hátterű Közgép Zrt. - sorra nyerik a...
Belépés
Regisztráció
Támogatás
Cikk beküldése
Hírlevél
Blog
Média
 
 
Tasz Transparency International CEE Trust OSI