Támogasd a K-Monitort! K-Monitor a Facebookon
K-Monitor
Ft
Az elmúlt évek becsült kárösszege.
Korrupció, Közpénz, Közbeszerzés, Kartell
Címkék
Intézmények:
Fidesz [X]
Sportminisztérium [X]
Találatok: [14]  Oldalak:   1 2   >  >>

A Fidesz-kormány is támogatta Zuschlag vádlott-társának egyesületét

A Zuschlag-per harmadrendű vádlottja által vezetett egyesület sokszor és sikerrel pályázott támogatásra az ifjúsági tárcánál a Fidesz kormányzati időszakában. Deutsch Tamás minisztersége idején kilencszer kapott pénzt a Hoppá Egyesület.

"A Fidesz találta ki a Zuschlag-modell alapját"

Az MSZP szerint a Zuschlag-modell alapját képező kézi vezérléses pénzosztást a Fidesz találta ki.

Zuschlag pihent, Gyurcsány és Jánosi is azt mondta, hogy nem tudott a praktikákról

Hosszú idő után először könnyű szívvel ülhette végig perének egy tárgyalási napját Zuschlag János. Ez ugyanis most nem róla szólt.

Gyurcsány "kulturális sokkjára" hivatkozhat a bíróság előtt

Ma hallgatják meg tanúként a Zuschlag-ügyben Gyurcsány Ferencet és Jánosi Györgyöt, a Gyermek-, Ifjúsági és Sportminisztérium volt vezetőit.

Egyenlő elbírálást szeretne Lendvai Ildikó

Az MSZP érdeklődve várja, hogy egyforma-e az ügyészségi elbírálás a szocialista és a fideszes politikusok között a Zuschlag-ügy kapcsán - mondta Lendvai Ildikó pártelnök.

Ifjúságpolitika a pártok hálójában: Keltetőház

Amikor Göncz Kinga szakminiszter 2006. február 13-án általános vitára bocsátotta az ifjúsági törvény tervezetét, öten árválkodtak a teremben. Pedig a törvény másfél évtized után tisztább, átláthatóbb viszonyokat teremtett volna a területen - de láthatólag senkit sem hozott lázba.

Létezett-e a Zuschlag-Szijjártó paktum? - Cikksorozatunk a Zuschlag-ügyről (3. rész)

Bal- és jobboldali forrásaink szerint is 2002 és 2004 között működött a legolajozottabban a bal- és jobboldali ifjúsági szervezetek pályázatainak pozitív elbírálásán alapuló alkuk rendszere.

Deutsch-Fürt nem zuschlágosítja az ügyészség

Nem vevő az ügyészség a Zuschlag-ügy kiszélesítésére. Hiába láttak napvilágot adatok arról, hogy a táboroztatási pénzek már az Orbán-kormány idején is folytak a lebukott szocialista közeli egyesületkehez az akkori ifjúsági tárcától, ez nem lesz téma a nyomozásban.
Találatok: [14]  Oldalak:   1 2   >  >>

Akták

Zuschlag-ügy

Zuschlag-ügy

Az ügyészség először 2005-ben indított vizsgálatot különböző alapítványok és egyesületek ellen számviteli fegyelem megsértése miatt, 2007-ben pedig már Zuschlag János szocialista parlamenti képviselő,...
Millenáris Kht. (akta)

Millenáris Kht. (akta)

A Millenárishoz és beszállítóihoz az 1998-2002-es kormányciklus egyik emblematikus korrupciós ügye kötődik, az "országimázs-mutyi". 2003 nyarán a Fővárosi Főügyészség bűncselekmény hiányában megszüntette a...
Belépés
Regisztráció
Támogatás
Cikk beküldése
Hírlevél
Blog
Média
 
 
Tasz Transparency International CEE Trust OSI