Megújult a K-Monitor sajtóadatbázisa. Mondd el a véleményed róla!
language

Intézmények:

Fidesz highlight_off
Testnevelési Egyetem highlight_off
Találatok: [6]  Oldalak:   1

Lemondott a TF dékánja

A TF dékánja szerdán felmentését kérte a Semmelweis Egyetem rektorától a karon rendezett összoktatói-dolgozói értekezleten. Tóth Miklós jelezte a rektornak, hogy a zavartalan szeptemberi tanévkezdés érdekében leköszön a dékáni posztról. Szél Ágoston elfogadta a dékán lemondását.

Rendőrök jelentek meg a TF-en

Délután kettőkor rendőrök jelentek meg a Semmelweis Egyetem Testnevelési és Sporttudományi Karán, ahol Lasztovicza Jenő fideszes politikus gyermekének diplomabotránya ügyében kora este még tartott Hamar Pál oktatási dékánhelyettes és Hrabacsik Mihály, a tanulmányi osztály vezetőjének meghallgatása.

Nem kapott selyemzsinórt Schmitt

Elkenné a Schmitt Pál államfő körül kialakult plágium-botrányt az Orbán-kormány, illetve a Fidesz. Ugyan tegnap már a jobboldali értelmiségi holdudvar is a köztársasági elnök távozását követelte, a miniszterelnök szóvivője "bulvárkacsának" minősítette a gyanút, és a Semmelweis Egyetem sem vizsgálja Schmitt disszertációját.

Schmitt nincs egyedül: kamu doktorik, megvásárolt nyelvvizsgák

A Schmitt Pál doktori disszertációja körül kirobbant plágiumbotrány nem az első a magyar politikai életben. Zavaros életrajzok, megvásárolt nyelvvizsgák, alaptalanul feltüntetett doktori címek eddig is fel-felbukkantak.

Schmitt dossziéjában már ott a bejegyzés a plágiumügyről

A fokozatot kiadó egyetemre, illetve az államfőt jelölő pártra, a kormányra és a Köztársasági Elnöki Hivatalra vet rossz fényt Schmitt Pál plágiumügye – mondta a hvg.hu-nak Balázs Péter volt külügyminiszter, egykori diplomata. Szerinte már minden nagykövet lejelentette országának az esetet, Schmitt dossziéjában már mindenhol ott a bejegyzés a botrányról.
Találatok: [6]  Oldalak:   1