Megújult a K-Monitor sajtóadatbázisa. Mondd el a véleményed róla!
language

Intézmények:

Fidesz highlight_off

Kulcsszavak:

üzleti titok highlight_off
Találatok: [5]  Oldalak:   1

35 millió Matolcsy-forint a fideszes álcivil Alapjogokért Központnak, titok hogy mire

A Fidesz pártalapítványa által tízmilliókkal kitömött Alapjogokért Központról már többször írtunk. A szervezet honlapjáról máig nem derül ki, hogy pontosan ki, milyen tevékenységüket és mennyivel finanszírozza, sőt az sem, hogy kik dolgoznak ott. Az Átlátszó viszont megtudta, hogy a Központ mögötti nonprofit cégnek egy jegybanki alapítvány tudományos kutatás céljából 35 milliós támogatást adott. De Szánthó Miklós ügyvezető szerint a támogatás költségvetése üzleti titok. Vagyis az adófizetőkre nem tartozik, hogy mire használja fel a pénzüket egy fideszközeli, magát jogásznak és civilnek mondó csapat.

A NYILVÁNOSSÁGOT KIZÁRVA TÁRGYALJÁK A BELVÁROSI INGATLANÜGYEKET

Rogán Antal volt polgármester – jelenleg a Fidesz parlamenti frakcióvezetője – nem jelent meg azon a bizottsági ülésen, amely az V. kerület ingatlaneladási gyakorlatát vizsgálta. A politikus nevében a kerületi jegyző egy vizsgálati jelentést adott át. A dokumentumról részletek nem derültek ki, zárt ülést rendeltek el. Az önkormányzat még Rogán vezetése idején adott el kedvezményesen egy ingatlant a gyilkossági ügyekben vádlott Portik Tamás élettársának.

Többmilliós jogosulatlan kifizetések az MTV-nél

Hűtlen kezelés alapos gyanúja miatt gyanúsítottként készülnek kihallgatni a Magyar Televízió több munkatársát a rendőrség Szervezett Bűnözés Elleni Igazgatóságán (SZBEI). Igazságügyi szakértői jelentés szerint a legkülönbözőbb jogcímen több milliós összegeket fizettek ki jogszerűtlenül az intézmény költségvetéséből.
Találatok: [5]  Oldalak:   1