Támogasd a K-Monitort! K-Monitor a Facebookon
K-Monitor
Ft
Az elmúlt évek becsült kárösszege.
Korrupció, Közpénz, Közbeszerzés, Kartell
Címkék
Személyek:
Gábor György [X]
Találatok: [17]  Oldalak:   1 2   >  >>

Helyreigazítás

A 2011. január 11. napján megjelentetett „Kétes kutatások: megdöbbentek a filozófia hazai képviselői”, valamint a 2011. január 17. napján megjelentetett „Filozófusbotrány: érdekes dolgokat találtak a megbízási díjaknál” című cikkeinkben valótlanul állítottuk, hogy Gábor György I. rendű és Geréby György II. rendű felperesek olyan pályaművel nyertek pályázatot, melyet tartalmi okok miatt vissza kellett volna utasítani.

Budai ezúttal mellélőtt

Bűncselekmény hiányában megszüntette a filozófuspályázatok ügyében indított egyik nyomozást a Budapesti Rendőr-főkapitányság gazdaságvédelmi főosztálya, további három ügyben még tart az eljárás. A feljelentő Budai Gyula elszámoltatási kormánybiztos tehát legalább az egyik esetben tévedett.

Pert nyertek a filozófusok a Magyar Nemzet ellen

Gábor György és Geréby György filozófusok ügyében sajtó-helyreigazítás közzétételére kötelezte a Magyar Nemzetet a Fővárosi Törvényszék a tegnapi, megismételt eljárásban hozott legújabb ítélete is.

A filozófusbotrány tanulságai

Egy éve robbant ki a filozófusbotrány: a Magyar Nemzet támadássorozatot indított a liberális tudósok ellen. Azzal vádolták többek között Heller Ágnest, Radnóti Sándort, Vajda Mihályt, hogy 2004–2005-ben kutatás-fejlesztésre szánt közpénzeket nyúltak le. Interjú Gábor Györggyel.

Kirúgásokkal folytatódott a háború a Filozófai Kutatóintézetben

Hosszabb tűzszünet után most újabb front nyílt a másfél éve zajló filozófusháborúban: az MTA Filozófiai Kutatóintézetéből újabb két munkatársat rúgtak ki. Ezúttal nem alkalmatlanság címén, hanem létszámleépítésre hivatkozva. A háttérben továbbra is folynak a korábbi elbocsátások miatt indult munkaügyi perek, valamint a Budai Gyula feljelentésére elrendelt rendőrségi vizsgálat.

Újabb pert nyertek a filozófusok

Gábor György és Geréby György ügyében sajtó-helyreigazítás közzétételére kötelezte a Magyar Nemzetet a Fővárosi Bíróság mai ítélete.

Pert vesztett a Hír Tv

Az elsőfokú bírósági ítélet szerint Gábor György és Geréby György filozófus a Hír Tv állításával szemben nem részesültek sokmilliós pályázati támogatásban.

Nem áll le Budai filozófusügyben

További 15, a Nemzeti Kutatási és Fejlesztési Programhoz (NKFP) kapcsolódó pályázatot vizsgál az elszámoltatásért felelős kormánybiztos. Budai Gyulát arról kérdeztük, kíván-e vizsgálódni a 168 Óra című hetilap múlt heti számában említett támogatások ügyében.
Találatok: [17]  Oldalak:   1 2   >  >>

Akták

Filozófuspályázatok

Filozófuspályázatok

2005-ben a Nemzeti Kutatási és Technológiai Hivatal (NKTH) által kiírt pályázatokon a Magyar Tudományos Akadémia Filozófiai Kutatóintézete három évre 70 millió 500 ezer forint vissza nem térítendő...
Belépés
Regisztráció
Támogatás
Cikk beküldése
Hírlevél
Blog
Média
 
 
Tasz Transparency International CEE Trust OSI