Támogasd a K-Monitort! K-Monitor a Facebookon
K-Monitor
Ft
Az elmúlt évek becsült kárösszege.
Korrupció, Közpénz, Közbeszerzés, Kartell
Címkék
Személyek:
Gálos Tibor [X]
Találatok: [10]  Oldalak:   1

Kocsis István, egy sokáig védett személy

2008 közepén az akkor kormányzó Gyurcsány Ferenc küldte el. Ennek valós okai máig tisztázatlanok, de a szocialista miniszterelnökhöz állítólag az MVM-vezér egyre szélesebb körű jobboldali kapcsolatairól jutottak el hírek. MVM-es távoztát követően a fővárosi irányítású BKV vezetője lehetett, ahonnan sem a – jogerős elmarasztalással valóban meg nem erősített – MVM körüli botrányok, sem a kormányváltás vihara nem mozdította el.

Elfüstölt milliárdok: Kocsis Istvánt még ki sem hallgatták

Az állami Magyar Villamos Művek (MVM) 2007–2008-as, tízmilliárdok eltűnésével járó gyanús ügyletei kapcsán két éve vizsgálódó Nemzeti Nyomozó Iroda (NNI) ismereteink szerint még ki sem hallgatta Kocsis István akkori vezérigazgatót, jelenlegi BKV-vezért.

Gyorsan megszüntetett MVM-nyomozás

Az MVM gyanús ügyei kapcsán az előző vezérigazgatóval, Mártha Imrével összefüggő büntetőeljárás nemrég bűncselekmény híján lezárult. Elődje, Kocsis István jelenlegi BKV-vezér időszaka kapcsán viszont még mindig nyomoznak.

12 milliárdra perlik Kapolyi cégét

A Vértesi Erőmű kártérítés iránti keresetet nyújt be Kapolyi László cége, a System Consulting Zrt. ellen, miután a System az erőmű egy hónapja kelt felszólítása ellenére az általa okozott igen jelentős mértékű kárt nem fizette meg - közölte az MTI-vel hétfőn a Vértesi Erőmű.

Kapolyi cégét perli a Vértesi Erőmű

A System Consulting Zrt. 250 megawatt elektromos áram szállítására kötött megállapodást az erőművel, majd 2008. december 30-án bejelentették, hogy elállnak a szerződéstől.

Feljelentés a Vértes áramszerződései miatt

Feljelentést tesz a Vértesi Erőmű igazgatósága a cég tavaly megkötött, majd felmondott áramvásárlási szerződései miatt.

Hűtlen kezelés miatt tesz feljelentést a Vértesi Erőmű

Feljelentést tesz a Vértesi Erőmű ismeretlen tettes ellen, különösen nagy vagyoni hátrányt okozó hűtlen kezelés alapos gyanúja miatt, mivel felmerült azoknak a felelőssége, akik 2008 végén az erőműnek jelentős anyagi hátrányt okozó áramvásárlási szerződéseket kötöttek.

Feljelentés lehet az MVM-ügyek vége

Az állami Magyar Villamos Művek (MVM) néhány zavaros pénzügyének belső vizsgálata nyomán büntetőjogi feljelentések várhatóak - tudtuk meg.

Botrányokat termel a Vértesi Erőmű

Áramvásárlási kudarc, gyanús biomasszaüzlet, furcsa telekvásárlások. Ez csak egy szelete azoknak az ügyeknek, amelyek jellemezték az állami tulajdonú Vértesi Erőművet, és olyan lehetetlen helyzetbe hozták, hogy a teljes vezetőség leváltása után most az üzemben is óriási létszámleépítés várható.
Találatok: [10]  Oldalak:   1

Akták

MVM-ügyek 2005-2008

MVM-ügyek 2005-2008

Kocsis István vezérigazgatósága idején az MVM számos gyanús ügyletet kötött. Az energiavállalat e szerződések alapján nagy összegeket utalt át ismeretlen hátterű offshore cégeknek, de a szerződésben...
Belépés
Regisztráció
Támogatás
Cikk beküldése
Hírlevél
Blog
Média
 
 
Tasz Transparency International CEE Trust OSI