Támogasd a K-Monitort! K-Monitor a Facebookon
K-Monitor
Ft
Az elmúlt évek becsült kárösszege.
Korrupció, Közpénz, Közbeszerzés, Kartell
Címkék
Intézmények:
Ganz Híd- Daru- és Acélszerkezetgyártó Zrt. [X]
Találatok: [7]  Oldalak:   1

A csőd szélére sodródott a Vegyépszer

Csődközelben van az 1998–2002-es időszakban az autópályákat közbeszerzés nélkül építő Vegyépszer utódcége. A Vegyépszer Zrt. jogutódjaként megalakult Nemzetközi Vegyépszer Zrt. három útépítésen dolgozott, de úgy tudjuk, mindenhol leállt a munkával.

Elnyelt pénzek

Feljelentések tömkelege érkezett a Megyeri híd kivitelezőinek nem fizető Ganz Acél Zrt. bukása ügyében. A botrányos építkezés a Hídépítő Zrt. és a Strabag Zrt. fővállalkozásában készült, mégis e két cég újíthatja fel a Margit hidat is.

Nyomozás a Megyeri híd-ügyben

Mégis lesz nyomozás a Megyeri híd körül kipattant botrányban. Bár korábban a BRFK, majd a VPOP Központi Bűnüldözési Parancsnoksága egyaránt elutasította, hogy eljárást indítson a Ganz Acél ügyében, a Fővárosi Főügyészség úgy döntött: a BRFK-nak mégis nyomoznia kell.

Fizetésképtelen történet

A Nemzeti Vagyongazdálkodási Tanácsnak is tagja a Ganz Acél Zrt. vezérigazgatója, akinek cége nem fizeti ki a Megyeri híd kisvállalkozó építőit.

Hídpénz

Kifizetetlen számlák, betartatlan ígéretek, csődbűntett gyanúja: ez az eddigi egyenlege a Gyurcsány-kormány emblematikus építkezésének, a Megyeri hídnak.

Megyeri híd: csődbűntett a vége?

Csődbűntett gyanújával rendel el nyomozást a VPOP Központi Bűnüldözési Parancsnoksága a Megyeri hídon foglalkoztatott alvállalkozóinak százmilliókkal tartozó Ganz Híd-, Daru- és Acélszerkezetek Zrt. (ismeretlen) vezető tisztségviselői ellen.
Találatok: [7]  Oldalak:   1

Akták

BKV-ügyek

BKV-ügyek

A „BKV-ügy” a 2009 nyarán kirobbant, a BKV túlzott végkielégítési, valamint a korábbi, a cég számára állítólagosan aránytalanul hátrányos szerződéskötések körüli botránysorozat, mely...
MVM-ügyek 2005-2008

MVM-ügyek 2005-2008

Kocsis István vezérigazgatósága idején az MVM számos gyanús ügyletet kötött. Az energiavállalat e szerződések alapján nagy összegeket utalt át ismeretlen hátterű offshore cégeknek, de a szerződésben...
Tocsik-ügy

Tocsik-ügy

Tocsik Márta ellen a Legfőbb Ügyészség 1996-ban indított polgári pert csalás gyanújával, majd az ügyben egy évvel később büntetőeljárási folyamat is megkezdődött. A jogásznő az ÁPV Rt.-vel...
Belépés
Regisztráció
Támogatás
Cikk beküldése
Hírlevél
Blog
Média
 
 
Tasz Transparency International CEE Trust OSI