Támogasd a K-Monitort! K-Monitor a Facebookon
K-Monitor
Ft
Az elmúlt évek becsült kárösszege.
Korrupció, Közpénz, Közbeszerzés, Kartell
Címkék
Intézmények:
Ganz-Skoda [X]
Találatok: [8]  Oldalak:   1

Budapesti villamostender: az MSZP vizsgálatot követel

A fővárosi MSZP vizsgálatot és felelősségre vonást kér – a szerintük – a budapestieknek milliárdos kárt okozó villamostender ügyében a főpolgármestertől.

Újra elbukta a Skoda Budapestet

Végleges döntést hozott a BKK a budapesti alacsonypadlós villamosok beszerzéséről. A spanyol CAF és a cseh Ganz-Skoda indult, a közbeszerzésről a cseheket kizárták, mert a vállalatot offshore hátterű cégnek minősítették.

Megkapta az engedélyt a miskolci villamos

Megkapta a típusengedélyt a Skoda-konszern járműve, így a cég szállíthat 31 villamost Miskolcnak. Az első kettő ezek közül 2014 elején érkezik a városba. A járművekre kiírt pályázaton a Skoda az olasz AnsaldoBredát előzte meg.

Trükkök és tuják

Dilettáns pályázatok, megtorpedózott eredmények, önkormányzati leszámolási kísérletek közepette zajlanak az uniós támogatású közlekedésfejlesztési projektek.

Mehetnek a Skoda nem létező villamosai Miskolcra

A Közbeszerzési Döntőbizottság helybenhagyta a miskolci önkormányzat döntését, így a Skoda szállíthat villamosokat a városnak. Miskolc 2008 óta próbál egy érvényes tendert lezárni a villamosokra, a KDB döntésével ez most sikerült.

Egy lépéssel közelebb jutott a Skoda a miskolci villamostender-gyõzelemhez

Miskolc több mint 30 milliárd forint értékben venne villamost, de már a negyedik tendert hirdette meg, mert eddig mindegyik sikertelenül zárult. Tavaly a Skoda nyert, ami ellen a spanyol CAF és az olasz Ansaldo is fellebbezett. A CAF kérelmét hétfõn elutasította a Közbeszerzési Döntõbizottság.

Miskolci villamostender: közreadjuk a titkolt közbeszerzési dokumentációt

Az atlatszo.hu birtokába került a miskolci villamostender dokumentációja, amit – mivel sokmilliárd forint közpénz és EU-támogatás forog kockán - teljes egészében közreadunk.

Nem létező villamossal nyert villamostendert Miskolcon a Skoda

Miskolc már a negyedik villamostenderét írja ki, és a határán van annak, hogy a 38 milliárd forintos beruházás jelentős részét kitevő uniós támogatást elveszíti. A legújabb tendert is megtámadta az egyik vesztes cég, miközben az [origo] birtokába jutott szakértői vélemények alapján valóban nincs minden rendben a nyertes Skoda pályázatával.
Találatok: [8]  Oldalak:   1
Belépés
Regisztráció
Támogatás
Cikk beküldése
Hírlevél
Blog
Média
 
 
Tasz Transparency International CEE Trust OSI