Támogasd a K-Monitort! K-Monitor a Facebookon
K-Monitor
Ft
Az elmúlt évek becsült kárösszege.
Korrupció, Közpénz, Közbeszerzés, Kartell
Címkék
Intézmények:
Gazdasági Versenyhivatal (GVH) [X]
Találatok: [20]  Oldalak:   1 2   >  >>

Freedom House: a magyar sajtó bedarálása a demokrácia leépítésének eszköze

Ma már demokráciákban, köztük az Egyesült Államokban és európai országokban is veszélyben van a sajtószabadság, miközben ez még öt évvel ezelőtt is teljesen elképzelhetetlen lett volna – írja a Freedom House (FH) nevű jogvédő szervezet legfrissebb jelentése.

A versenyhatóság rászólt, ezért Mészáros Lőrinc eladta rádióját az üzlettársának

A Gazdasági Versenyhivatal (GVH) nem okozott meglepetést: rábólintott, hogy Mészáros Lőrinc közvetlen irányítást szerezzen a Konzum Befektetési Alapkezelő Zrt., és ennek révén a – nem hivatalosan már hosszú ideje az érdekeltségében lévő – Opus Nyrt. felett is.

A Gazdasági Versenyhivatal felelős állampolgárokat keres a kartellezés elleni harchoz!

A Gazdasági Versenyhivatal 70 millió forintos kampánnyal fokozta a korrupcióellenes harcot, nehéz idők jönnek a kartellezőkre. Igaz, a GVH elmúlt hat éves gyakorlata alapján a közbeszerzési piac csúcsragadozóinak nagyon nem kell félniük, hiszen a versenyhivatal látványosan tartózkodik a nagyberuházásokon taroló oligarcha- és stróman-cégek vizsgálatától. A kampánynak ettől függetlenül van célja, csak az nehezen mérhető.

Simicska most frontálisan megtámadja Vajnát

Újabb frontot nyit a TV2-t megvásárolni igyekvő Andy Vajna ellen Simicska Lajos. Lapunk értesülése szerint most a bíróságon próbálják megállítani a filmügyi kormánybiztos milliárdos bizniszét.

GVH: Rászállunk az RTL-re, de nem a TV2 miatt!

Hivatalosan is közölte Gazdasági Versenyhivatal, hogy vizsgálódik a Magyar RTL Televízió Zrt. reklámértékesítési gyakorlata miatt. Hogy lesz ilyen vizsgálat, azt már a hét elején lehetett tudni, de a hivatalos bejelentés elmaradt, amit a GVH egy tőle szokatlan magyarázkodással fűszerezett meg. A közlemény bevezetőjében azt írják: Az eljárás nincs összefüggésben a Vajna-csoport a TV2 feletti irányításszerzéséhez kapcsolódóan lezárult eljárással.
Találatok: [20]  Oldalak:   1 2   >  >>

Intézmények

Belépés
Regisztráció
Támogatás
Cikk beküldése
Hírlevél
Blog
Média
 
 
Tasz Transparency International CEE Trust OSI