Támogasd a K-Monitort! K-Monitor a Facebookon
K-Monitor
Ft
Az elmúlt évek becsült kárösszege.
Korrupció, Közpénz, Közbeszerzés, Kartell
Címkék
Intézmények:
Geuronet Bt. [X]
Találatok: [58]  Oldalak:   1 2 3 4 5 6   >  >>

Felmentették a MÁV Cargót megszerző cégvezetőt

Felmentő ítélet született az ausztriai St. Pölten bíróságán a Rail Cargo Austria korábbi ügyvezetője hűtlen kezelési ügyében. A vád szerint úgy fizetett a cég egy magyar bt.-nek 6,6 millió eurót a MÁV Cargo megvásárlása kapcsán, hogy az nem nyújtott ellenszolgáltatást.

Távozik a Cargo-ügy főszereplője

A Geuronet-botrány elérte Gustav Poschalkót, az osztrák tehervasút korábbi első emberét. Miután leváltották a leánycég teljes vezérkarát, távozni kényszerül a már korábban a második vonalba száműzött Poschalko is.

Az osztrák vasút visszavonná a MÁV Cargo-vásárlást?

Az Osztrák Szövetségi Vasút (ÖBB) meg nem nevezett források szerint vizsgálja annak lehetőségét, hogy visszakaphatná-e a MÁV Cargóért (Rail Cargo Hungaria) fizetett vételár egy részét.

A MÁV Cargo vezetője tagadja a korrupciós vádakat

A MÁV Cargo teherszállítási ágát megvásárló osztrák állami vasút egykori vezetője tagadja, hogy az ÖBB felügyelőbizottsági ülésén valaha szóba került volna kenőpénz kifizetése,tanácsadói és lobbiszerződés.

MÁV Cargo-ügy: "sosem volt szó kenőpénz-fizetésről"

Visszautasította a MÁV Cargo megvásárlásával kapcsolatos korrupció vádját Horst Pöchhacker vezető osztrák vasúttársasági tisztségviselő a Kurier osztrák lapnak adott csütörtöki nyilatkozatában.

MÁV Cargo: Garamhegyi cáfolja a korrupció-gyanút

Nem tud arról a közlekedési minisztérium egykori államtitkára, hogy gyanúsítottként "képbe került" volna a MÁV Cargo privatizációjával kapcsolatban folyó ügyészségi nyomozásban.

Die Presse: az osztrák vasút magyar rémálma

Az osztrák konzervatív lap szerdai számában arról ír, hogy az Osztrák Szövetségi Vasút (ÖBB) számára a MÁV Cargo megvásárlása eddig csak veszteségeket és imázsproblémákat okozott.

Cargo-ügy: mindenki vizsgálja a sikerdíjat

A magyar nyomozók és az osztrák korrupcióellenes ügyészség is eljárást folytat a MÁV Cargo 2008-as privatizációjánál felmerült korrupciógyanú miatt, de vizsgálatot indított az osztrák szövetségi vasút, az ÖBB is.

Házkutatásokat tartottak Ausztriában a MÁV Cargo-privatizáció ügyében

A Budapesti Ügyészség kérésére házkutatásokat tartottak hétfőn Ausztriában a volt MÁV Cargo (jelenleg Rail Cargo Hungaria) privatizációjának ügyében - jelentette egy osztrák gazdasági hetilap.

Távozott a Geuronet-ügy szellemi atyja

Kiszállt az ÖBB igazgatóságából Gustav Poschalko, az a vezető, aki osztrák részről szorgalmazta a MÁV Cargo megvásárlását, és aki aláírta az ismeretlen magyar Geuronet Bt. tanácsadói szerződését, amely így csaknem kétmilliárd forint sikerdíjat kasszírozott a privatizáció után.
Találatok: [58]  Oldalak:   1 2 3 4 5 6   >  >>

Akták

MÁV Cargo privatizáció

MÁV Cargo privatizáció

A MÁV Cargo privatizációjára a MÁV Zrt. 2007 május végén írt ki pályázatot. Az eljárás során a 12 induló közül 102,5 milliárd forintos ajánlatával a Rail Cargo Austria (RCA) és partnere a Győr-Sopron-Ebenfurti...
Tocsik-ügy

Tocsik-ügy

Tocsik Márta ellen a Legfőbb Ügyészség 1996-ban indított polgári pert csalás gyanújával, majd az ügyben egy évvel később büntetőeljárási folyamat is megkezdődött. A jogásznő az ÁPV Rt.-vel...
Gripen-ügy

Gripen-ügy

A magyar kormány 2001-ben döntött a NATO csatlakozás után időszerűvé vált harcászati repülő erők fejlesztéséről. Sokáig az Egyesült Államok F 16-os vadászrepülők bérbeadásáról szóló ajánlata...
BKV-ügyek

BKV-ügyek

A „BKV-ügy” a 2009 nyarán kirobbant, a BKV túlzott végkielégítési, valamint a korábbi, a cég számára állítólagosan aránytalanul hátrányos szerződéskötések körüli botránysorozat, mely...
Belépés
Regisztráció
Támogatás
Cikk beküldése
Hírlevél
Blog
Média
 
 
Tasz Transparency International CEE Trust OSI