Támogasd a K-Monitort! K-Monitor a Facebookon
K-Monitor
Ft
Az elmúlt évek becsült kárösszege.
Korrupció, Közpénz, Közbeszerzés, Kartell
Címkék
Személyek:
Gömbös János [X]
Találatok: [10]  Oldalak:   1

3 millióért vette, 18,5-ért eladta – a HM felülvizsgálja a rendszert (+videó)

A honvédelmi tárca jelenlegi vezetése felülvizsgálja a szolgálati lakásokkal kapcsolatban korábban kialakult gyakorlatot. A hírTV Célpont című műsora több visszavonult, magas rangú katonai vezető szabálytalan lakásszerzéseit leplezte le.

Budainak eszébe jutott a vételár

Budai Gyula elszámoltatási kormánybiztos számot adott arról a budai ingatlanvásárlásról, melynek során egy, előzőleg a honvédelmi minisztérium tulajdonában lévő szolgálati lakásra tett szert.

Budai Gyula már nem emlékszik, mennyiért vette szolgálati lakását

Nyílt levélben kérdezte az MSZP szóvivője Budai Gyula elszámoltatási kormánybiztostól, hogy katonai ügyészként neki is kiutaltak-e szolgálati lakást a honvédelmi tárca illetékesei, hiszen a szocialisták szerint Budai csak úgy képviselheti hitelesen a „kétes” ügyeket, ha saját magára nézve a törvénytelenségnek még a látszatát is kerülendőnek tartja.

Budai Gyula: Ez a van rajta sapka, nincs rajta sapka esete

Budai Gyula a HM ingatlaneladásait vizsgálja, de csak az elmúlt nyolc évben. Pedig katonakorában ő maga is vett egy HM-ingatlant. A Népszabadságnak adott interjúban elmagyarázza, mi a különbség az ő és a szocialista vezetők esete között. Megtudhatjuk azt is, miért nem nyomoz Rákay Philip, Papcsák Ferenc vagy Meggyes Tamás ügyei kapcsán.

Megvették 30 millióért, ráköltöttek 19-et, eladták 9-ért (+videó)

Húszmillió forintos értéken szerepelt a honvédség nyilvántartásában Gömbös János egykori miniszteri biztos 30 millióért megvásárolt, majd 19 millióért felújított lakása – mondta el a hírTV Rájátszás című műsorában a honvédelmi bizottság elszámoltatási albizottságának elnöke, Csampa Zsolt.

Juhász Ferenc: torzító és manipulált az ingatlanlista

A volt honvédelmi minisztert, szocialista képviselőt, a honvédelmi bizottságnak az elmúlt nyolc év kormányzati intézkedéseit vizsgáló albizottságának keddi ülésén hallgattak meg.

Juhász ismét elmenekült

Ismét meghívást kapott az Országgyűlés honvédelmi bizottsága albizottságának ülésére Juhász Ferenc, aki azonban ezúttal sem jelent meg. A testület délelőtt hallgatta volna meg a volt MSZP-s tárcavezetőt a whiskysdobozról.

Korrupciósorozat a HM-cégeknél

Több eljárás is indult a Honvédelmi Minisztérium cégeinek gyanús szerződéseivel kapcsolatban a napokban. Információink szerint a katonai ügyészség és a szaktárca központi ellenőrzése is nagy mennyiségű iratot vizsgál, többek között korrupció, hűtlen kezelés és okirat-hamisítás gyanújával.
Találatok: [10]  Oldalak:   1

Akták

Korrupció a HM-ben (2004-2006)

Korrupció a HM-ben (2004-2006)

A katonai ügyészség - Budai Gyula elszámoltatási kormánybiztos feljelentése nyomán - nyomozást indított a Honvédelmi Minisztériumban (HM) történt vesztegetések és más bűncselekmények gyanújával....
Belépés
Regisztráció
Támogatás
Cikk beküldése
Hírlevél
Blog
Média
 
 
Tasz Transparency International CEE Trust OSI