Támogasd a K-Monitort! K-Monitor a Facebookon
K-Monitor
Ft
Az elmúlt évek becsült kárösszege.
Korrupció, Közpénz, Közbeszerzés, Kartell
Címkék
Intézmények:
Google [X]
Találatok: [8]  Oldalak:   1

Tízéves hátralékát fizeti be a Google Londonnak

A Google anyavállalata, az Alphabet megállapodott a brit adóhatósággal (HMRC), hogy rendezi tízéves adótartozását, s befizet 130 millió fontot, mielőtt még nagyobb összeget varrnának a nyakába.

Offshore milliárdosok csapolják a magyarok pénztárcáját

Nemcsak a multinacionális vállalatok, hanem a magyar gazdaglisták állandó szereplői is offshore-ba menekítik vagyonukat az adózás elől. De vajon kikről lehet szó?

A Gazprom magyarországi üzletét is megtámadta Brüsszel

Margrethe Vestager, az EU versenyjogi biztosa egy héten belül nekiment a Google-nek és a Gazpromnak is. Mindkét céget hivatalosan is értesítette, hogy az Európai Bizottság szerint visszaélnek erőfölényükkel.

A NASA tankolta a Google-vezérek magánrepülőit

Az Egyesült Államok hivatali szerveinek járó kedvezménnyel vásároltak kerozint a NASA-tól a Google vezetői magángépeikhez. Az előzetes számítások szerint 5 millió dollárt is spórolhattak a diszkont üzemanyagon. Egy republikánus szenátor szerint a NASA-nak egyértelműen vissza kellene térítenie a pénzt az adófizetőknek.

Óriáscégeknek adott pénzt megfigyelésre az amerikai nemzetbiztonság

A Google, Yahoo, Facebook, Microsoft óriásvállalatok is kaptak pénzt az amerikai nemzetbiztonságtól a lehallgatásokért - derült ki a Guardianhez eljutott dokumentumokból.

Google: Ha muszáj lesz, több adót fizetünk

Nem érti a Google vezére, miért nyaggatják azzal, hogy a cég fizessen több adót. Szerinte pontosan annyit fizet, amennyit előírnak számára, ha ennél többet akarnak, változtassák meg a törvényt.

Az Apple sehol nem fizet adót, csak Amerikában

Egyetlen nemzeti kormánynak sem fizetett az Apple társasági adót több tízmilliárdos európai, afrikai és ázsiai bevételei után - olvasható az amerikai szenátus egyik albizottságának jelentésében. A beszámoló ugyanakkor azt is megállapítja, hogy amit az Apple csinál, nem illegális.

Egymilliárd font adót úszott meg a Google

David Cameron brit kormányfő összehangolt fellépést sürgetett a multik adóelkerülésének megállítására, miután kiderült, a Google 1 milliárd fontnyi (360 milliárd forint) adó befizetését kerülte el azáltal, hogy bevételeit az adóparadicsomként ismert Bermudán pumpálta át.
Találatok: [8]  Oldalak:   1

Akták

Paks II

Paks II

Magyarország és Oroszország 2014 januárjában nagy port kavaró megállapodást írt alá a paksi atomerőmű bővítéséről. A szerződést, amely szerint 2014 és 2025 között az orosz állam 10 milliard...
Belépés
Regisztráció
Támogatás
Cikk beküldése
Hírlevél
Blog
Média
 
 
Tasz Transparency International CEE Trust OSI