Támogasd a K-Monitort! K-Monitor a Facebookon
K-Monitor
Ft
Az elmúlt évek becsült kárösszege.
Korrupció, Közpénz, Közbeszerzés, Kartell
Címkék
Személyek:
Gulya Viktória [X]
Találatok: [11]  Oldalak:   1 2   >  >>

Felmentették a MÁV Cargót megszerző cégvezetőt

Felmentő ítélet született az ausztriai St. Pölten bíróságán a Rail Cargo Austria korábbi ügyvezetője hűtlen kezelési ügyében. A vád szerint úgy fizetett a cég egy magyar bt.-nek 6,6 millió eurót a MÁV Cargo megvásárlása kapcsán, hogy az nem nyújtott ellenszolgáltatást.

MÁV Cargo: Garamhegyi cáfolja a korrupció-gyanút

Nem tud arról a közlekedési minisztérium egykori államtitkára, hogy gyanúsítottként "képbe került" volna a MÁV Cargo privatizációjával kapcsolatban folyó ügyészségi nyomozásban.

Cargo-ügy: mindenki vizsgálja a sikerdíjat

A magyar nyomozók és az osztrák korrupcióellenes ügyészség is eljárást folytat a MÁV Cargo 2008-as privatizációjánál felmerült korrupciógyanú miatt, de vizsgálatot indított az osztrák szövetségi vasút, az ÖBB is.

Csapó Ágnes: nem vagyok az új Tocsik Márta - milliárdos sikerdíjügy?

„Nem vagyok az új Tocsik Márta” – mondta Csapó Ágnes, a Budapest Priv-Invest Kft. ügyvezetője lapunknak azután, hogy Tóth Károly szocialista képviselő vele kapcsolatban azt állította: milliárdos sikerdíjügy főszereplője.

Sikerdíj: maradtak a kérdőjelek

Elismerte Garamhegyi Ábel, a Gazdasági és Közlekedési Minisztérium (GKM) szakállamtitkára a HVG-nek, hogy tavaly államtitkárként fogadta – a többi érdeklődő pályázó mellett – a Rail Cargo Austria (RCA) vezetőit, és tárgyalt velük a MÁV Cargo küszöbön álló privatizációjáról.

A GKM-be vezetnek a MÁV Cargo-botrány szálai?

Eljárást indított a MÁV Cargo privatizációjában közreműködő Geuronet Bt. ellen a Központi Igazságügyi Hivatal, miután felmerült a gyanú, hogy a társaság a hatályos magyar lobbitörvényt megsértve közreműködött az akcióban.

A rendőrség körülnéz a filléres milliárdosoknál

A rendőrség mellett a nemzetbiztonsági hivatal is vizsgálja a MÁV Cargo privatizációs sikerdíjának ügyét. Mint megírtuk: a Geuronet Bt.-nek az adásvétel sikeres zárása után 1,9 milliárd forintnyi euró jár a nyertes vevőtől, a Rail Cargo Austriától.

Megerősítették a sikerdíj összegét: 2 milliárd a MÁV Cargóért

Csaknem kétmilliárd forintot kap a budapesti Geuronet Bt. a Rail Cargo Austriától a MÁV Cargo sikeres privatizációjában való segítségéért – ismerte el tegnap a TV2 Tények című magazinjában az osztrák vasúttársaság szóvivője.

Sikerdíj

Meglehet, ismét egy vaskos sikerdíjbotrány kapujában állunk, amelynek szálai messzire vezetnek. Még nem tudni, kormányrengető ügyről van-e szó, vagy ez a történet is abba a lomtárba kerül majd, ahol a következmények nélkül maradt skandalumok aktáit borítja a feledés homálya.

A rendőrség már vizsgálja a MÁV Cargo privatizációját

A rendőrség arról tájékoztatta az igazságügyi és rendészeti minisztert, hogy érdemben vizsgálja a MÁV Cargo privatizációjával kapcsolatban megjelent sajtóértesüléseket – mondta pénteken a kormányszóvivő.
Találatok: [11]  Oldalak:   1 2   >  >>

Akták

MÁV Cargo privatizáció

MÁV Cargo privatizáció

A MÁV Cargo privatizációjára a MÁV Zrt. 2007 május végén írt ki pályázatot. Az eljárás során a 12 induló közül 102,5 milliárd forintos ajánlatával a Rail Cargo Austria (RCA) és partnere a Győr-Sopron-Ebenfurti...
Tocsik-ügy

Tocsik-ügy

Tocsik Márta ellen a Legfőbb Ügyészség 1996-ban indított polgári pert csalás gyanújával, majd az ügyben egy évvel később büntetőeljárási folyamat is megkezdődött. A jogásznő az ÁPV Rt.-vel...
Belépés
Regisztráció
Támogatás
Cikk beküldése
Hírlevél
Blog
Média
 
 
Tasz Transparency International CEE Trust OSI