Támogasd a K-Monitort! K-Monitor a Facebookon
K-Monitor
Ft
Az elmúlt évek becsült kárösszege.
Korrupció, Közpénz, Közbeszerzés, Kartell
Címkék
Személyek:
Gustav Poschalko [X]
Találatok: [19]  Oldalak:   1 2   >  >>

Felmentették a MÁV Cargót megszerző cégvezetőt

Felmentő ítélet született az ausztriai St. Pölten bíróságán a Rail Cargo Austria korábbi ügyvezetője hűtlen kezelési ügyében. A vád szerint úgy fizetett a cég egy magyar bt.-nek 6,6 millió eurót a MÁV Cargo megvásárlása kapcsán, hogy az nem nyújtott ellenszolgáltatást.

Vádat emeltek a MÁV Cargo megvétele miatt

A MÁV Cargo megvásárlása ügyében nyomozó osztrák ügyészség sikkasztás vádjával vádat emelt az ÖBB egykori vezetői ellen - írja a Der Standard.

Távozik a Cargo-ügy főszereplője

A Geuronet-botrány elérte Gustav Poschalkót, az osztrák tehervasút korábbi első emberét. Miután leváltották a leánycég teljes vezérkarát, távozni kényszerül a már korábban a második vonalba száműzött Poschalko is.

MÁV Cargo: Garamhegyi cáfolja a korrupció-gyanút

Nem tud arról a közlekedési minisztérium egykori államtitkára, hogy gyanúsítottként "képbe került" volna a MÁV Cargo privatizációjával kapcsolatban folyó ügyészségi nyomozásban.

Die Presse: az osztrák vasút magyar rémálma

Az osztrák konzervatív lap szerdai számában arról ír, hogy az Osztrák Szövetségi Vasút (ÖBB) számára a MÁV Cargo megvásárlása eddig csak veszteségeket és imázsproblémákat okozott.

Cargo-ügy: mindenki vizsgálja a sikerdíjat

A magyar nyomozók és az osztrák korrupcióellenes ügyészség is eljárást folytat a MÁV Cargo 2008-as privatizációjánál felmerült korrupciógyanú miatt, de vizsgálatot indított az osztrák szövetségi vasút, az ÖBB is.

Távozott a Geuronet-ügy szellemi atyja

Kiszállt az ÖBB igazgatóságából Gustav Poschalko, az a vezető, aki osztrák részről szorgalmazta a MÁV Cargo megvásárlását, és aki aláírta az ismeretlen magyar Geuronet Bt. tanácsadói szerződését, amely így csaknem kétmilliárd forint sikerdíjat kasszírozott a privatizáció után.

Szabó Anna: Gulya András

Ő az az ember, aki kétmilliárd forintért úgy közvetített két állami cég között, hogy senki sem ismeri. Nem lobbizhatott, mert az Igazságügyi és Rendészeti Minisztérium szerint erre nincs engedélye.

Sikerdíjra ítélve

A Nemzeti Nyomozó Iroda iratokat szerez be és tanúkat hallgat ki befolyással való üzérkedés gyanúja miatt a MÁV Cargo privatizációjával kapcsolatban; a nyomozás ismeretlen tettes ellen, augusztus 25-ig folyik, ám e határnapot az ügyészség akár ki is tolhatja.

Továbbra is nyomoz a rendőrség MÁV Cargo-ügyben

A Nemzeti Nyomozó Iroda (NNI) továbbra is nyomoz befolyással való üzérkedés gyanúja miatt a MÁV áruszállítási cége, a Cargo privatizációjával kapcsolatban – közölte Bartha László őrnagy, az NNI szóvivője szerdán.
Találatok: [19]  Oldalak:   1 2   >  >>

Akták

MÁV Cargo privatizáció

MÁV Cargo privatizáció

A MÁV Cargo privatizációjára a MÁV Zrt. 2007 május végén írt ki pályázatot. Az eljárás során a 12 induló közül 102,5 milliárd forintos ajánlatával a Rail Cargo Austria (RCA) és partnere a Győr-Sopron-Ebenfurti...
Belépés
Regisztráció
Támogatás
Cikk beküldése
Hírlevél
Blog
Média
 
 
Tasz Transparency International CEE Trust OSI