Támogasd a K-Monitort! K-Monitor a Facebookon
K-Monitor
Ft
Az elmúlt évek becsült kárösszege.
Korrupció, Közpénz, Közbeszerzés, Kartell
Címkék
Intézmények:
Gyógyszerészeti és E-ügyi Minőség- és Szerv.fejl. Int (GYEMSZI) [X]
Találatok: [8]  Oldalak:   1

Microsoft-botrány: óriásbüntetést kaphat a cég, az EU is vizsgálódhat

Microsoft-botrány: óriásbüntetést kaphat a cég, az EU is vizsgálódhat Gigantikus, akár egymilliárd dollárnál is nagyobb bírsággal néz szembe a Microsoft, miután régiós leányvállalati és viszonteladói az állami beszerzések kapcsán korrupciógyanús ügyekbe keveredtek. Vizsgálódnak az USA hatóságai és hamarosan eljárás indulhat az EU-ban is.

Alig haladtak, de most belevágnak

Még ebben hónapban meghirdetheti az állami kórházakat fenntartó Gyógyszerészeti és Egészségügyi Minőség- és Szervezetfejlesztési Intézet (GYEMSZI) a gyógyszerközbeszerzést. Ezúttal a fenntartó mintegy 64 hatóanyagot, köztük onkológiai, gombaellenes szereket, antibiotikumokat vásárolna nagy tételben a gyógyszercégektől.

Bár Tarlós ingyen adta, még fizethet is

Levették a közgyűlési napirendről tegnap a tavaly decemberig fővárosi fenntartású egészségügyi intézmények állami kézbe adásáról szóló megállapodás-tervezetet, miután Tarlós István a napirend vitájában jelezte, újra ellenőrizné az átadás-átvételben érintett ingatlanok jegyzékét, amit az egészségügyi bizottságnak ő maga javasolt.

A nagy röntgenezüstbiznisz

Rövid időn belül akár milliárdos haszonra is szert tehet az a cég, amely monopóliumot szerezhet a leselejtezett röntgenfilmek felvásárlására. A felvételekből egy speciális eljárással nagy tisztaságú ezüst vonható ki.

Egykézszabály

Állami kórháznak állami beszerzés is dukál, ám egyelőre késik az a jogszabály, amely kijelölné a kereteket.

"Budai Gyula nem szemorvos"

Csak tüzelik Havas Szófia amúgy sem kicsi harci kedvét a sorozatos kormányzati támadások. Az MSZP egészségügyi szakpolitikusának nevét az utóbbi hónapokban többször is gyanúba keverte az elszámoltatási kormánybiztos, de ő továbbra is biztos az igazában. Úgy látja, veszélyes ellenfélnek tarthatják, mert azon kevesek közé tartozik, akik nyílt színen bírálják a kabinetet, illetve annak politikáját.
Találatok: [8]  Oldalak:   1

Akták

Microsoft magyar állami beszállítói

Microsoft magyar állami beszállítói

2017 decemberében a 24.hu arról értesült, hogy a Microsoft Magyarország felmondta az értékesítési-engedélyét az úgynevezett Large Account Resellereinek (LAR, kormányzati beszállítók). Romániában...
Belépés
Regisztráció
Támogatás
Cikk beküldése
Hírlevél
Blog
Média
 
 
Tasz Transparency International CEE Trust OSI