Támogasd a K-Monitort! K-Monitor a Facebookon
K-Monitor
Ft
Az elmúlt évek becsült kárösszege.
Korrupció, Közpénz, Közbeszerzés, Kartell
Címkék
Kulcsszavak:
háttér [X]
Személyek:
Balsai István [X]
Találatok: [6]  Oldalak:   1

Rendőrterror karácsonyra

Balsai István alkotmánybíró piacra dobja új könyvét. Avagy kié a szerzői joga egy kormányzati megrendelésre készült és kifizetett jelentésnek, és mit tegyünk ha ellopják a fotóinkat.

Gyanútlan fideszes tett keresztbe a sodrós cigit drágítani akaró kormánynak

Egy fideszes képviselő javaslata puhította fel a kormány dohánytermékek adójának emeléséről szóló javaslatát, ezért vonta vissza saját tervét a minisztérium az [origo] információi szerint. Az adóemelési javaslatot az utolsó pillanatban állították le. A kormány jövőre teljesen újraszabályozná a jövedéki adóztatást.

Akiket legyőzött a dohánylobbi (videó)

Az alkotmányügyi bizottság tagjai szavaztak és hallgatnak, az elnök szerint kérdezzük Matolcsyt.

Perrel fenyegeti Balsait a TASZ

"Tisztelt Elnök Úr! A sajtóból tudomást szereztem arról, hogy az Alkotmányügyi Bizottság az utolsó pillanatban módosította a dohánytermékek idei és jövő évi adóját, így az állam 20 milliárd forint adóbevételtől esett el." – így kezdődik az a közérdekű adatigénylés, melyet a Társaság a Szabadságjogokért küldött el az alkotmányügyi bizottság elnökének, és amely elküldésére buzdít mindenkit a jogvédő szervezet (a dokumentum letölthető a TASZ honlapjáról.)

Senki sem tudja, ki döntött az adóelengedésről

Van, akinek a mögötte ülő képviselő súgott, van, aki úgy hallotta, a jogrend miatt nem kéne már évközben adószabályokon módosítani, de a mezei Fidesz-képviselőknek látványosan ötletük sincs, miért döntöttek úgy, hogy mégsem emelik meg a dohánytermékek jövedéki adóját. A hivatalos válaszok késnek: a frakció szóvivője, ahogy a KDNP képviselőcsoportját vezető Harrach Péter egyszerűen nem hív vissza minket. Hallgat a nemzetgazdasági tárca is, pedig az ő előterjesztésük volt a költségvetést nagyjából 25 milliárd forinttal hizlaló, az uniós adóharmonizáció miatt is fontos, az utolsó pillanatban megfúrt javaslat.

"A dohánylobbi erősebb volt"

Biztosították, hogy továbbra is a magyar dohányosok jussanak az EU-ban szinte a legolcsóbban cigarettához, a dohánygyáraknak pedig azt, hogy az elmúlt félév drasztikus árcsökkentése után ne kelljen még lejjebb adniuk nyereségüket...
Találatok: [6]  Oldalak:   1
Belépés
Regisztráció
Támogatás
Cikk beküldése
Hírlevél
Blog
Média
 
 
Tasz Transparency International CEE Trust OSI