Támogasd a K-Monitort! K-Monitor a Facebookon
K-Monitor
Ft
Az elmúlt évek becsült kárösszege.
Korrupció, Közpénz, Közbeszerzés, Kartell
Címkék
Kulcsszavak:
háttér [X]
hálapénz [X]
Találatok: [91]  Oldalak:   1 2 3 4 5 6 7 8 9 10   >  >>

Egy szívsebész kicsinálása vagy leszámolás egy orvosbáróval?

Bármilyen sok cikk is jelent meg, az országos hírű szívsebész elbocsátásához vezető valódi okokat nem ismerjük. Semmiképpen nem vonható kétségbe egy kórházigazgató joga ahhoz, hogy elbocsásson egy orvost, ha az etikailag elítélhető, a kórház belső szabályzatába vagy törvénybe ütköző dolgot tesz. Az elkövetett szabályszegés súlya azonban nem egyértelmű. A főigazgató súlyos jogi-etikai vétséget és adminisztratív mulasztásokat emleget, de sem a kórház, sem a beteg nem tett máig feljelentést az orvos ellen (feljelentést csak a betegek dokumentumainak nyilvánosságra hozatala miatt tett a kórház).

Átlagosan 52 ezer forintot kell fizetni az orvos zsebébe egy szülés levezetéséért

Egy orvos 160 ezer forintot kért egy ügyeletben elvégzett szülésért, pedig nem ő volt a fogadott orvos, és ezt azzal magyarázta, hogy a műtő bérleti díját és a műtőben lévő csapatot is meg kell fizetni. Az ilyen esetek miatt is nyilatkozta azt Velkey György, a Bethesda Gyermekkórház igazgatója a Magyar Nemzetnek egy hete, hogy az egészségügy rendszerébe kártékonyan beleivódott paraszolvenciától csak hosszú távú program révén lehet megszabadulni.

Kemény visszajelzés jött Orbánéknak - ezt nem fogják könnyen lenyelni

Immár csak három olyan uniós ország van, amely korrupciós szempontból rosszabbul teljesít Magyarországnál. Nem csoda, hogy a magyarok többsége szerint a korrupció mára az élet szerves részévé vált. Az eredmények egyelőre csak romlanak, javulás nagyon kevés területen látható.

Felülről vezérelt a korrupció Magyarországon

A korrupció a rendszer jellemzőjévé vált és felülről vezérelt Magyarországon – jelentette ki Martin József Péter a Transparency International Magyarország (TI) ügyvezető igazgatója a szervezet éves korrupciós jelentését ismertető tájékoztatón. Szerinte köztes rendszerben élünk, azaz a hatalom nem nevezhető diktatúrának, de nem is jogtisztelő, a hazai korrupciós szint pedig ehhez igazodik.

A korrupció miatt zuhanórepülésben az ország, mi pedig csak nézünk, és nem teszünk semmit

Az átláthatóság hiánya bizalmatlanságot és bizonytalanságérzetet eredményez – mondta Kathrina Ramberg, a Norvég Nagykövetség képviseletvezető-helyettese a Transparency International Magyarország sajtótájékoztatóján. Az esemény apropója a 2016-os Korrupció Érzékelési Index (Corruption Perception Index – CPI) adatainak ismertetése volt, a kedden megjelent jelentésből pedig kiderült, hogya magyarországi korrupció úgy nő, mintha nem lenne holnap.

Hogyan teszik tönkre a hálapénzes betegek a magyar egészségügyet?

Becslések szerint évente 70 milliárd forintnyi hálapénz vándorol az orvosok zsebébe, csakhogy ez a hatalmas összeg nemhogy javít a betegek helyzetén, hanem tovább rombolja az ellátás minőségét. Elmagyarázzuk, miért.

Nyugodtan szét lehet lopni az országot, úgysincs politikai következménye

Már írtunk arról, hogy nyilvánosságra hozták a Transparency International Magyarország Globális Korrupciós Barométer felmérésének eredményét, aminek lényege: - a lakosság véleménye szerint Magyarországon a korrupció egyre súlyosabb probléma - a magyarok közel harmada szerint a kormánytisztviselők és a miniszterelnök egyaránt érintette korrupciós ügyekben - a magyarok számára a korrupció és a menekültügy egyformán súlyos kérdés - a magyarok tehetetlennek érzik magukat a korrupcióval szemben Magyarországon egyre kevesebben jelentenék a visszaéléseket

Képtelenek leszokni a magyarok a hálapénzről

Egyre súlyosabb problémának tartják a magyarok a korrupciót. A Transparency International Magyarország Globális Korrupciós Barométer felmérése alapján

Kevés beteget engednek haza műtét után

A hálapénz miatt sem érdekük az orvosoknak, hogy egynapos sebészeten belül lássák el a betegeiket, de a kórházigazgatók is félnek attól, hogy ha csökken az ágyak kihasználtsága, akár be is zárhatnak egyes osztályokat – közölték lapunkkal szakértők. A legfrissebb adatok szerint elenyésző azoknak az eseteknek a száma, amikor nem fektették be egy-egy osztályra a pácienseket, pedig az idei évtől már az egynapos ellátás finanszírozására sem lehet panaszuk a kórházaknak.

Nincs már fizetés sem, csak a hálapénz számít?

Kíváncsiak voltunk arra, hány orvos dolgozik a fővárosi kórházakban önkéntes segítőként. Ez azért érdekes, mert az egészségügyet ismerők szerint ők az átlagosnál is nagyobb eséllyel várnak el hálapénzt a betegeiktől. Vagy az átlagosánál több betegük köt ki a magánrendelésükön.
Találatok: [91]  Oldalak:   1 2 3 4 5 6 7 8 9 10   >  >>
Belépés
Regisztráció
Támogatás
Cikk beküldése
Hírlevél
Blog
Média
 
 
Tasz Transparency International CEE Trust OSI