Támogasd a K-Monitort! K-Monitor a Facebookon
K-Monitor
Ft
Az elmúlt évek becsült kárösszege.
Korrupció, Közpénz, Közbeszerzés, Kartell
Címkék
Kulcsszavak:
háttér [X]
Személyek:
Schmitt Pál [X]

Schmitt Pál

Schmitt Pál

Schmitt Pál (Budapest, 1942. május 13. –) a Nemzet Sportolója címmel kitüntetett kétszeres olimpiai bajnok párbajtőrvívó (1968, 1972), sportdiplomata, diplomata, közgazdász, politikus, 1983 és 2010 között a Magyar Olimpiai Bizottság főtitkára, majd elnöke, 1995 és 1999 között a Nemzetközi Olimpiai Bizottság alelnöke, 2010 és 2012 között Magyarország köztársasági elnöke.

2012-ben nagy vihart kavaró plágiumügybe keveredett, amikor a HVG hetilap kiderítette, hogy kisdoktori disszertációja majdnem teljes egészében más szerzők műveinek szó szerinti fordítása. Március 29-én a Semmelweis Egyetem szenátusa visszavonta doktori címét, április 2-án lemondott államfői tisztségéről, megtartva a volt államfőknek járó, nagy összegű életjáradékot. Schmitt továbbá az egyetlen olyan magyar köztársasági elnök, aki hivatali ideje alatt egyetlenegy törvényt sem küldött vissza a parlamentnek és egy törvény esetében sem kért előzetes normakontrollt az Alkotmánybíróságtól.

Találatok: [85]  Oldalak:   1 2 3 4 5 6 7 8 9   >  >>

Orbán kedvenceit gyógyítják, mégis rettegésben élnek

Egy olyan emberre bízta a kormány a Sportkórház sorsát, akit hét évvel ezelőtt a saját kollégái rúgattak ki az intézményból. Az orvosok úgy ismerik őt, mint aki nem felejt, és meg vannak róla győződve, hogy pusztán bosszútól robbantja majd szét a társaságot, amihez a kormányzat felső köreiben mozgolódó barátaitól kap majd segítséget. Amikor a történet főszereplőjét kerestük, válaszokat ígért, de helyette inkább más módszert választott az álláspontja közléséhez.

Bebetonozták Schmitt villáját

Kétharmados szavazathoz kötötték a volt köztársasági elnök juttatá­sait az alaptörvény első módosításával.

Schmitt Pál 25 milliót veszített két év alatt

Legújabb vagyonnyilatkozata szerint mintegy 25 millió forinttal csökkentek Schmitt Pál volt államfő megtakarításai 2010 óta. Nagy értékű ingatlanjai még megvannak, ugyanakkor már csak egy Harley Davidson motort birtokol.

Schmitt-ügy: ferdített az MTI?

Tévesen írta pénteken az MTI, hogy a Nemzetközi Olimpiai Bizottság egyelőre nem döntött arról, indítanak-e eljárást a NOB-tag Schmitt Pál ellen a plágiumügye miatt. A forrásként használt hírügynökségi beszámolókban nem ez szerepel, ráadásul a hvg.hu kérdésére a NOB sajtóosztályán ismét megerősítették, hogy már folyik a formális eljárás Schmitt ügyében.

Megdicsérték Tulassayt a Schmitt-ügy miatt

"Csodálatra méltó bátorságról" tett tanúbizonyságot Tulassay Tivadar, a Semmelweis Egyetem rektora, amikor a "fennálló magyar rendszerrel" szemben fellépve hozzájárult Schmitt Pál volt köztársasági elnök kisdoktori címének visszavonásához - írja szerkesztőségi véleményében a Nature, a világ egyik legismertebb tudományos magazinja.

"Tragikomikus" - a Schmitt-interjú miatt akadt ki a MÚOSZ

A MÚOSZ Etikai Bizottsága szerint Obersovszky Péter a Schmitt Pállal március 30-án készített és aznap este az M1-en felvételről sugárzott interjújában megsértette az újságírói etika szabályait.

Schmitt-ügy: Réthelyiék bekérték a szenátusi jegyzőkönyvet

A Nemzeti Erőforrás Minisztérium (Nefmi) bekérte a jegyzőkönyvet a Semmelweis Egyetem egy héttel ezelőtti szenátusi üléséről, amelyen Schmitt Pál köztársasági elnök doktori címének visszavonásáról döntöttek – erősítette meg az MTI értesülését csütörtökön a tárca.

Balavány György: Politika versus sajtó a Schmitt-ügyben: Nemzeti médiatahóság

A médiahatóságot működtető hatalom nem szereti az igazi újságírókat, mert nem szereti a jó, vagyis őszinteségre kényszerítő kérdéseket.

Tokfalvi Elek: Schmitt-ügy: megállt a tudomány

Ennek a válságnak Tulassay rektor, a hibátlanul konzervatív orvosprofesszor a hőse. Ha a hazug, csaló Schmitt – akár a saját szakállára, akár Orbán jóváhagyásával – perelni merészel, abból irdatlan balhé lesz.

Schmitt lett a "nap Pinokkiója"

A The Times vezető konzervatív brit napilap, a Handelsblatt német üzleti lap és a Frankfurter Allgemeine Zeitung konzervatív lap Schmitt Pállal foglalkozó írást közölt, a Die Welt német konzervatív lap a budapesti ingatlanpiacról írt, a Financial Times Deutschland című üzleti lap pedig a Magyar Nemzeti Bank új likviditásnövelő eszközéről számolt be. Az osztrák plágiumbizottság elnöke a Der Standardnak adott interjút, kitérve a magyar köztársasági elnök ügyére is.
Találatok: [85]  Oldalak:   1 2 3 4 5 6 7 8 9   >  >>
Belépés
Regisztráció
Támogatás
Cikk beküldése
Hírlevél
Blog
Média
 
 
Tasz Transparency International CEE Trust OSI