Támogasd a K-Monitort! K-Monitor a Facebookon
K-Monitor
Ft
Az elmúlt évek becsült kárösszege.
Korrupció, Közpénz, Közbeszerzés, Kartell
Címkék
Kulcsszavak:
háttér [X]
Személyek:
Yvonne Dederick [X]
Találatok: [9]  Oldalak:   1

Mr. Funk

Több új céget is bejegyzett az elmúlt hetekben Andy Vajna, aki az ingatlanbiznisz mellett a fánküzletbe is belevághat. A TV2 is valószínűleg a filmügyi biztos tulajdonlása mellett működhet tovább, de hosszú évekig pereskedhet még a csatornáért. A tranzakció zárása ráadásul így is elhúzódott, emiatt több tervezett üzletet elcsaklizott Vajnáék elől a nagy konkurens RTL.

Visszaüt a TV2-ügy?

Simicskáék a cégbíróságban még bízhatnak, de versenyhivatali engedélyük a hónap végéig szinte biztosan nem lesz. Az egykori Fidesz-pénztárnok hosszabb távon bukhat is a dologgal, megvan ugyanis a recept, hogyan lehet kijátszani opciós szerződéseit, amelyekből valószínűleg akad még néhány.

A TV2 vezetői szerint Simicskáék opciós jogának sem a keletkezése sem a lehívása nem volt jogszerű

Tovább bonyolódik a TV2 körüli botrány. A csatorna kiadott egy sajtóközleményt, amiben tisztázni próbálják, mi is volt pontosan a Simicska-közeli Megapolis Média Vagyonkezelő Zrt. opciós joga, amit októberben érvényesített, ezzel borsot törve a csatornát épp ekkor szintén megvásárló Andy Vajna orra alá.

Vajna áll nyerésre a TV2-botrányban?

Fonyó Károly hiába jelentette be hogy október 13-én megvette a TV2-t, mert egy helyre, a Gazdasági Versenyhivatalhoz nem jelezte, márpedig ilyen volumenű tranzakciót GVH-engedély nélkül nem lehet megkötni.

Hatalmas pofon Vajnáéknak: Fonyóék nevükre vették a TV2-t, óriási per lesz

Csütörtök óta megy a találgatás, hogy most akkor kié is a TV2. Aznap Andy Vajna bejelentette, hogy megvette a csatornacsaládot Yvonne Dederick és Simon Zsolt cégvezetőktől. Két órával később Fonyó Károly - Simicska Lajos üzlettársa - cége, a Megapolis Média jelezte: ők már kedden éltek opciós jogukkal, és övék a tévé. Megvannak az ügy kulcsdokumentumai.

Kitrükközhette Simicskáékat a TV2 vezetése

A 444-nek Fonyó Károly, a magát a tévé tulajdonosának tekintő Simicska-közeli üzletember azt mondta, hogy elhúzódó jogvitára számít.

Vajna egyetlen szivarra a TV2-től

hogy nyár közepén írtuk, Andy Vajna filmipari kormánybiztos régi szívügye megszerezni a TV2-t. Az érzelmi mellett van más szempont is: Orbán Viktor politikailag megbízható kézben akarja tudni a csatornát, és helyet kell csinálni a 25 milliárdnyi állami reklám elköltéséhez. Simicska Lajos és Simon Zsolt elköszönhet, helyettük a volt RTL-es Dirk Gerkens és Rákosi Tamás lehet meghatározó a tévénél.

Egy kis figyelmesség a főnök fája alá

December 23-án a Tv2 menedzsmentje bejelentette, hogy a vállalat két vezetője, a vezérigazgató Simon Zsolt és a pénzügyi igazgató Yvonne Dederick megvásárolják a tulajdonos ProSiebenSat.1-tól a Tv2 csatornacsaládot üzemeltető MTM-SBS Zrt. 100 százalékát. A sajátos konstrukcióban bonyolódó ügylet mögött a piac kormánypárti szándékot sejt.
Találatok: [9]  Oldalak:   1

Akták

Orbán-Simicska háború

Orbán-Simicska háború

Simicska Lajos, Orbán ismert egyetemi szobatársa és barátja, a Fidesz gazdasági háttérembere hatalmas cégbirodalma révén, leginkább különböző állami megrendelésekből tett szert milliárdos...
Belépés
Regisztráció
Támogatás
Cikk beküldése
Hírlevél
Blog
Média
 
 
Tasz Transparency International CEE Trust OSI