Támogasd a K-Monitort! K-Monitor a Facebookon
K-Monitor
Ft
Az elmúlt évek becsült kárösszege.
Korrupció, Közpénz, Közbeszerzés, Kartell
Címkék
Intézmények:
Hochtief AG [X]
Találatok: [6]  Oldalak:   1

A Budapest Airporttal keverhette a Malévot Budai Gyula

Valószínűleg a Budapest Airport felszámolásáról szóló szerződésoldalt mutatott be a sajtó képviselőinek még február elején Budai Gyula, amikor a Malév felszámolása miatti állami fizetési kötelezettségről beszélt.

Önlicit

A tulajdonos Hochtief-konzorcium még be sem jelentette kompenzációs igényét a Budapest Airport elnéptelenedése miatt, a kormányzat máris önként 450 milliárdról 1000 milliárdra srófolta fel a vevőnek állítólag járó kártalanítás összegét.

Kínai figura

Az idén már 25,5 milliárd forint közpénzt elnyelt Malévot vinné a kínai Hainan-csoport; rajta kívül orosz befektetők is tettek ajánlatot, ám a tárgyalások döcögnek.

Hoppá: vasútépítő kartellre bukkant a GVH? Cégnevekkel!

A rendelkezésre álló adatok alapján alaposan feltehető, hogy a felsorolt vállalkozások 2006-2007-ben a MÁV és a Nemzeti Autópálya Zrt., valamint jogutódja a Nemzeti Infrastruktúrafejlesztő Zrt. által a magyarországi vasútvonalszakaszok felújítására, átépítésére, rehabilitációjára kiírt közbeszerzési eljárások során előzetesen megállapodtak a várható győztes személyéről, valamint a támogatók alvállalkozói és pénzügyi kompenzálásáról.
Találatok: [6]  Oldalak:   1
Belépés
Regisztráció
Támogatás
Cikk beküldése
Hírlevél
Blog
Média
 
 
Tasz Transparency International CEE Trust OSI