Támogasd a K-Monitort! K-Monitor a Facebookon
K-Monitor
Ft
Az elmúlt évek becsült kárösszege.
Korrupció, Közpénz, Közbeszerzés, Kartell
Címkék
Személyek:
Horváth Attila Imre [X]
Találatok: [4]  Oldalak:   1

Eltitkolta offshore cégét az államtitkár

Horváth Attila Imre, a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium államtitkára tulajdonosa volt egy ciprusi offshore cégnek, ám ezt nem tüntette fel vagyonnyilatkozatában. Ráadásul vezetője is volt a társaságnak, ami a törvény szerint összeférhetetlen az állami tisztségviselők pozíciójával.

Az MSZP is követeli az offshore-ozó államtitkár lemondását

Az LMP után az MSZP is Horváth Attila Imre klímapolitikai felelős helyettes államtitkár lemondását sürgeti. A lapunk által feltárt offshore kapcsolat mellett a széndioxid kvóták elkótyavetyélését is az ő számlájára írják.

Offshore-ozó államtitkár - Feleségének adta el ciprusi cégét, energetikáról otthon nem beszélnek

Horváth Attila Imre új klímapolitikai államtitkár az elérhető hivatalos adatok alapján jelenleg is egy megújuló energiába fektető ciprusi offshore társaság igazgatója, résztulajdonosa és kézbesítési megbízottja. Közlése szerint ezzel szemben már két éve, állami megbízatását megelőzően eladta a – szándékaik szerint nem offshoreként alapított – cégben lévő részesedését feleségének. Igazgatói tisztségéről pedig lemondott. Ez azonban nem jelenik meg a hivatalos cégkivonatban. Kézbesítési megbízotti posztjától nem tartotta lényegesnek megválni.
Találatok: [4]  Oldalak:   1
Belépés
Regisztráció
Támogatás
Cikk beküldése
Hírlevél
Blog
Média
 
 
Tasz Transparency International CEE Trust OSI