Támogasd a K-Monitort! K-Monitor a Facebookon
K-Monitor
Ft
Az elmúlt évek becsült kárösszege.
Korrupció, Közpénz, Közbeszerzés, Kartell
Címkék
Személyek:
Horváth István [X]
Találatok: [11]  Oldalak:   1 2   >  >>

Állítsuk meg Brüsszelt, de a pénz azért jöhet onnan

Nem látott kivetnivalót Rogán Antal minisztériumának parlamenti államtitkára abban, hogy – miként a Magyar Nemzet megírta – több prominens kormánypárti képviselő és köre is jelentős brüsszeli pályázati támogatásokat nyert el a közelmúltban. Dömötör Csaba ráadásul közvetlenül azután volt kénytelen beszélni – újságírói kérdésre – az Európai Uniótól érkező pénzekről, hogy éppen az „Állítsuk meg Brüsszelt” kampányról tartott sajtótájékoztatót.

Brüsszeli pénz a fideszes köröknek

Úgy látszik, ha pénzről van szó, nem igazán törődnek a fideszes képviselők azzal a propaganda-hadjárattal, amelyet az Európai Unióval szemben folytat a kormányzat. Legalábbis erre utal az, hogy több prominens kormánypárti képviselő és köre is jelentős brüsszeli pályázati támogatásokat nyert el a közelmúltban – tudta meg a Magyar Nemzet.

A miniszteri biztosok országa

Ellentmondásos válaszokat adtak a minisztériumok arra a kérdésre, hány miniszteri megbízottat foglalkoztatnak: a Nemzetgazdasági Minisztérium nem is hallott ilyen tisztségről, a földművelésügyi tárcánál két megbízott tevékenykedik. Mesterházy Attila azt is tudni akarta, hány miniszteri biztos dolgozik a tárcáknál, és mennyit keresnek. Kiderült, a legtöbb biztos a Miniszterelnökségen dolgozik, a legtöbbet keresők pedig helyettes államtitkári juttatást, havi 747 ezer forintot visznek haza. A miniszterelnöki megbízottak közül Héjj Dávid keres a legjobban, ő 1,2 milliót keres.

BKV-botrány: gyanúsított lett egy ügyvéd

A BKV mellett más fővárosi tulajdonú társaságoknak és a hírek szerint Hagyó Miklós korábbi főpolgármester-helyettes családi cégének is dolgozott a Horváth, Dóczi és Lehmann (HDL) ügyvédi iroda, melynek vezetőjét, Horváth Iván ügyvédet a BKV-s nyomozással kapcsolatban tegnap bűnszervezetben, bűnsegédként elkövetett hűtlen kezeléssel gyanúsították meg és az esti órákban is tartott a kihallgatása.

Mégis kiírják a gyanús pályázatot

A fonyódi kollégium jelenlegi igazgatója – a térségben jól ismert szocialista politikus, Horváth István – számára kedvező, ám jogi aggályokat felvető vezetői pályázatról szóló előterjesztést a megyegyűlés elfogadta.

Pozíciómentő, agyafúrt akció a fonyódiak szocialistájától

A fonyódi Balaton Kollégium igazgatója, miután nem sikerült megszabadulnia a vezetői posztra esélyes kollégájától, elérte, hogy a megyegyűlés pénteki ülésére bekerüljön az előterjesztés az igazgatói pályázatról, amelyből valaki kifelejtette azt a – kormányrendeletben megszabott – végzettséget, amellyel ő nem rendelkezik.

A kollégiumigazgató önmentő akciója

Cikkünk megjelenése után a fonyódi Balaton Kollégium vezetője igyekezett maga mellé állítani a diákokat és a nevelőtestület tagjait, s közölte, fenntartja döntését az elbocsátandó kolléga személyét illetően.

A szocialista főérdekvédő furcsa vezetői módszerei

Az MSZP Somogy megyei területi szövetségének elnöke, a Pedagógusok Szakszervezetének elnökségi tagja „civilben” kollégiumigazgató Fonyódon.
Találatok: [11]  Oldalak:   1 2   >  >>

Akták

BKV-ügyek

BKV-ügyek

A „BKV-ügy” a 2009 nyarán kirobbant, a BKV túlzott végkielégítési, valamint a korábbi, a cég számára állítólagosan aránytalanul hátrányos szerződéskötések körüli botránysorozat, mely...
Négyes metró

Négyes metró

 A negyedik budapesti metróvonal ötlete még a 70-es években született meg, ám a 1996-ban elkészült el a megvalósíthatósági tanulmány után csak 2003-ban írták alá a kivitelezési szerződést. Közlekedési...
Belépés
Regisztráció
Támogatás
Cikk beküldése
Hírlevél
Blog
Média
 
 
Tasz Transparency International CEE Trust OSI