Támogasd a K-Monitort! K-Monitor a Facebookon
K-Monitor
Ft
Az elmúlt évek becsült kárösszege.
Korrupció, Közpénz, Közbeszerzés, Kartell
Címkék
Intézmények:
HSBC [X]
Találatok: [6]  Oldalak:   1

Kivonul az adóparadicsomból a HSBC

Eladja az HSBC a bermudai privátbanki operációját, miután pár hónapja azzal vádolták a hatóságok, hogy segít a svájci gazdag ügyfeleinek az adóelkerülésben. Az adóparadicsomból való kivonulás a legújabb lépés a banktól a működés kockázatosságának csökkentése és átláthatósága felé.

Szlovák nevek a titkos svájci bankszámlák tulajdonosai között

A Tényfeltáró Újságírók Nemzetközi Szövetsége (ICIJ) által legutóbb közzétett, több ezer nevet tartalmazó listán az HSBC bank azon ügyfelei szerepelnek, akik pénze biztonságos svájci bankszámlákon bújt meg.

Az HSBC elismerte szabálytalanságait

A nagy-britanniai HSBC nagybank elismerte, hogy rendellenességek voltak svájci leánybankjánál.

Feltárul a piszkos svájci banktitkok egy része

Fegyverkereskedők, diktátoroknak dolgozó közvetítők, gyémántcsempészek és más nemzetközi bűnözők – többek között ilyen ügyfelei voltak az HSBC nemzetközi bankóriásnak, derül ki azokból a titkos dokumentumokból, amelyek egy újságírószervezet birtokába kerültek.

A szőnyeg alá söpört Falciani-listák: Korrupt bankok segítik a korrupt elitet

Négy évvel azután, hogy egy uniós ország igazságszolgáltatása egy bennfentes informátornak köszönhetően rátette a kezét a kontinens potenciális adócsalóinak egyik legnagyobb gyűjteményére, a külföldiek számláit vélhetően szabálytalanul kezelő bankot, a svájci HSBC-t csupán egyetlen állam, az USA vonta nyilvánosan felelősségre.

Szorul a hurok az MSZP körül?

Tévedés volna azt hinni, hogy csak az ügyészi szervezet jár rá a nagypolitikára - írtuk az állami pénzek körüli visszaélésekkel foglalkozó cikkünkben. A kormányfelügyelet alatt működő rendőrség Nemzeti Nyomozó Irodája (NNI) például április utolsó napjaiban az Állami Számvevőszék jelentései alapján - kvázi hivatalból - indított büntetőeljárást több vállalat privatizációjával kapcsolatban.
Találatok: [6]  Oldalak:   1

Akták

Belvárosi ingatlanpanama (VI.-VII. kerület)

Belvárosi ingatlanpanama (VI.-VII. kerület)

A főváros VII. kerületének önkormányzata 2003-ban és 2004-ben értékesített tisztázatlan körülmények között nyolc Belső-Erzsébetvárosban található, önkormányzati tulajdonban lévő ingatlant....
Belépés
Regisztráció
Támogatás
Cikk beküldése
Hírlevél
Blog
Média
 
 
Tasz Transparency International CEE Trust OSI