Támogasd a K-Monitort! K-Monitor a Facebookon
K-Monitor
Ft
Az elmúlt évek becsült kárösszege.
Korrupció, Közpénz, Közbeszerzés, Kartell
Címkék
Lapok:
HVG [X]
Intézmények:
BAE Systems-SAAB [X]
Találatok: [10]  Oldalak:   1

Az OMV és a Telekom Austria is kapcsolatban állt a Gripen-lobbistával

Két osztrák vállalat, az OMV és a Telekom Austria is megerősítette, hogy kapcsolatban állt azzal az osztrák fegyverlobbistával, akit egyebek mellett magyarországi korrupcióval is vádolnak a Gripen vadászgépek külföldi eladásával kapcsolatban.

Újabb Gripen-fejlemény

Törékeny a béke a magyarországi Gripen-beszerzések körül. Most épp egy titkos brit nyomozási jelentés egy félmondata kavarta fel az állóvizet.

Papp László Tamás: Gripen-botrány: idehaza miért hallgatnak?

Rendőri őrizetbe került a nemzetközi Gripen-botrány kulcsemberének tekinthető osztrák állampolgár, Alfons Mensdorff-Pouilly. Anglia mellett a svédeknél, Prágában és az Egyesült Államokban is folyik a hivatalos kutakodás, cégvezetőket faggatnak a dologról. Hazánkban viszont papíron nincs Gripen-ügy.

Leszállópálya

Pénzmosás gyanújával előzetes letartóztatásba helyezték az anyai ágon magyar Alfons Mensdorff-Pouilly osztrák fegyverlobbistát, akinek nevét a honvédségi Gripen-beszerzés kapcsán sokat emlegették.

Lakat alatt a fegyverlobbista osztrák gróf

Péntek óta a bécsi államügyészség őrizetében van a fegyverkereskedelmi lobbistaként elhíresült Alfons Mensdorff-Pouilly, akit ezúttal pénzmosással gyanúsítanak.

Már Mensdorff-Pouilly gróf számláit nyitogatják

Utasítani fogom a tárcát, hogy újra vizsgáljanak át minden, 2002-ből származó iratot – jelentette be szerda délelőtt az osztrák védelmi miniszter.

A Gripen-ügyben érintett osztrák grófot kihallgatták a skót-angol határon

Szó sincs arról, hogy Mensdorff-Pouillyt az angol hatóságok letartóztatták – ahogyan azt a Financial Times keddi számára hivatkozva az MTI írta – tudta meg a hvg.hu Harald Schustertől, az osztrák gróf bécsi ügyvédjétől.

Vadászgép beszerzés - Gripen-bizottság: nem vizsgálták, volt-e kenőpénz

Az SVT svéd televízió nyári tényfeltáró műsora után a New York Times is úgy értesült, hogy a BAE Systems brit hadiipari csoport több millió dollárt fizetett hat évvel ezelőtt magyarországi pártoknak azért, hogy vele kössenek szerződést vadászgépek beszerzéséről.
Találatok: [10]  Oldalak:   1

Akták

Gripen-ügy

Gripen-ügy

A magyar kormány 2001-ben döntött a NATO csatlakozás után időszerűvé vált harcászati repülő erők fejlesztéséről. Sokáig az Egyesült Államok F 16-os vadászrepülők bérbeadásáról szóló ajánlata...
MÁV Cargo privatizáció

MÁV Cargo privatizáció

A MÁV Cargo privatizációjára a MÁV Zrt. 2007 május végén írt ki pályázatot. Az eljárás során a 12 induló közül 102,5 milliárd forintos ajánlatával a Rail Cargo Austria (RCA) és partnere a Győr-Sopron-Ebenfurti...
Belépés
Regisztráció
Támogatás
Cikk beküldése
Hírlevél
Blog
Média
 
 
Tasz Transparency International CEE Trust OSI